Biotechnológiai Sérülékenység

Megosztás, most...

Biotechnológiai Sérülékenység mozzanatait mutatja a heti IBB-iShares NASDAQ Biotechnológiai ETF alap árfolyamának alakulása. Ez az ETF alap, egy igen népszerű a maga 7,6 milliárd dollár eszközértékével is. 164 egészségügyi, biotechnológiai cég átlagát méri.
Azért is írtam így, mert közel 82%-ban biotechnológiai cégek dominálnak az IBB ETF alapban. Ebből is kiemelkedik 5 cég %-os súlya, mivel ezen 5 cég teljesítménye közel 40%-ban befolyásolja az árfolyam alakulását. Köztudott, hogy Trump “vicsorít az egészségügyi, de leginkább a gyógyszeripari cégek termékeinek áraira.
Ami igen negatív jelenség, mert az árból van a bevétel és ebből a nyereség. Amíg nem tisztázódnak az amerikai gyógyszeripar körüli helyzetkép és fenn áll a biotechnológiai sérülékenység, nem is kell igazán nagyon nagy emelkedésre számítani. Sőt a jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy ez az árfolyam még lejjebb fog ereszkedni. Ami már egy igen veszélyes támasz felé közeledik, és itt már nagyon félő az a kép, hogy a végén még egy letörés is érkezhet.
Amennyiben ez megvalósul, akkor cirka 50 dolláros csökkenés is benne lehet. Ellenben ha ez a szint meg tudja tartani a biotechnológiai cégek árfolyamát, és némileg kedvezőbb hírek érkeznek, akkor újra vételre alkalmas az IBB. De egyenlőre inkább lefele kacsingat a NASDAQ indexe.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply