Borús EURO STOXX 50

ETFmustang
Megosztás, most...

Borús EURO STOXX 50 Index alakzat van kibontakozóban az EXW1 ETF alap heti árfolyamának alakulásában. Vagy az európai index alulértékelt vagy az amerikai piac van igen erős túlvett állapotban. A heti grafikon remekül mutatja, hogy közel 25%-os különbség van az EuroStoxx 50 és az SPY-S&P 500 index teljesítménye között.
De azt le sem kell írnom, hogy ha Amerika megindul lefele, akkor azt az európai piacok és részvényei is igen szépen meg fogják érezni. Amerika felől igen sok a bizonytalanság, leginkább az elnök Donald Trump körül!
Továbbá emelkedett az amerikai alapkamat mértéke, mely dollár erősödést hozott a piacra, ami további csökkenések idézhetnek elő. Technikai oldalról szemlélve az EuroStoxx 50 index heti árfolyamának alakulását, döntő tényező lehet a rés betöltése utáni helyzetkép.
Amennyiben csupán csak betölti a rész az Index, akkor emelkedésnek indulhat, ellenben a rést átszakítva további csökkenések érkezhetnek az európai részpiacokra. Ami természetesen megmutatkozik az európai biztosítási eszközalapok jegyeinek értékében is. Mely az egyszeri díjas szerződésekre negatívan, míg a folyamatos díjas szerződéseknél pozitív lehetőségekkel kecsegtet. Természetesen akkor lehet nagyobb gond, ha a ferde zöld támaszokat is letöri az árfolyam.Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Olajnyomás Alatt a Világpiac

Megosztás, most... Olajnyomás Alatt a Világpiac, leginkább Amerikának köszönhetően. Az USA-ban működésben lévő fúróberendezés szám 747-re nőtt, ami újabb pozitív elmozdulást jelent immár 22. hete. Ez a leghosszabb periódus a fúróberendezés szám bővülésében az elmúlt […]

Translation »