Bizonytalanság az Amerikai Iparban

Megosztás, most...

Bizonytalanság az Amerikai IparbanBizonytalanság az Amerikai Iparban, árfolyam alakulás tekintetében biztosan. Mivel a Bézs könyv javuló gazdasági kilátásokról számolt be. De azt el kell ismerni, hogy szinte az összes index túlvett állapotokat mutatott, és régi-új csúcsokra értek.
Ilyen estben ez a legvalószínűbb, hogy elkezdődik némi hozamrealizálási szakasz, és némi visszarendeződés. Ez nincs másképp, az XLI-SPDR S&P USA Ipari ETF alap árfolyamának alakulásával kapcsolatban. Amennyiben némileg megnyugszik a piac, és megáll avagy némileg tompul az eladói nyomás. akkor lehet arra számítani, hogy újra a vételi oldal dominálhat.
Itt az ipari szektor esetében, igen fontos lesz anno a 54 dollár környéki támasz. Mivel ezen szint felett, igazából nincs mitől tartani, némi korrekció és kész. Azonban ha, ezen szint alá érkezik az árfolyam, akkor újra fel lehet készülni egy hosszabb csökkenő időszakra.

Ide szervesen kapcsolható, az a  feltételezés, hogy az ázsiai régióban sok a kérdőjel és a bizonytalanság. Természetesen a pénzzel és termelésekkel kapcsolatos. Az, hogy valójában mi az igazság, azt csak a legközelebbi döntéshozók tudják. Összeesküvés elmélet, lehet, de továbbra is azt merem írni, hogy valami ki fog derülni, azaz felszínre jön.

Na oké, akkor itt az amerikai ipari cégeknél, arra kell figyelned, hogy 54 dollár felett maradjon az árfolyam, amennyiben ez így megtörténik, akkor óvatos vételre jó az XLI ETF alap. Ha nem, akkor igen intenzíven short-os pozíciók felvétele javasolt, megfelelő kockázatkezeléssel. Az XLI ETF alapban 67 amerikai ipari céget találsz.
Ebből igen erőteljesen kiemelkedik a General Electric 11,2%-kal. Nem véletlen, hiszen a GE adj az iparnak a ritmust. A GE mellett még jelen van a Top 5 cég között a 3M, Honeywell, Boeing és a United Technologies. Ők öten, közel 30%-ban súlyozzák az ipari szektor teljesítményének alakulását.
Az XLI ETF alapot, remekül és költséghatékonyan le is tudod kereskedni a Colmex brókercégen keresztül, jobb felső Banner. 

xli-usa ipar 2016.05.01. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply