Afrikai Figyelmeztető Jelek

Megosztás, most...

Afrikai Figyelmeztető Jelek

 

Afrikai Figyelmeztető JelekAfrikai figyelmeztető jelek láthatóak a heti grafikonon. Az afrikai figyelmeztető jelek is arra mernek következtetni, hogy ha felfele nem, akkor erős korrekció következhet. Az AFK -Market Vectors Afrika ETF alapban 81 afrikai és Afrikában érdekelt vállalatot találhat. Súlyozás tekintetében azért Dél-Afrika a domináns 19,6%, majd szorosan követő Egyiptom 18,8% és Nigéria 16,9%.
Szektorális megközelítésben a pénzügyi vállalatok 38,8%-os erős dominanciát mutatnak, az energetikai 20,4% és az alapanyagos 15% vállalatok előtt. jelentősebb top 5 vállalat a következő: Commercial Bank Egyiptom 7,39%, Acergy 4,78%, Guaranty Trust Bank 4,61%, Orascom Telecom 3,77 és a Zenith Bank 3,71%. Valamint a Top 10 vállalat közel 40 %-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét. Így alakul ki az a teljesítmény amit a heti grafikon nagyon jól szemléltet.
Jól látható, hogy intenzív emelkedés torpant meg az elmúlt 3 hét folyamán, ami azt sejteti, hogy túl magasnak ítélik az árfolyamokat a befektetők. Amennyiben nem érkezik a piacokra valamilyen pozitív impulzus, akkor erősen kell arra számítani, hogy hozamrealizálási ciklus veszi kezdetét. Amit a ferde zöld, valamint a vízszintes vonalak, mint meghatározó szintek szépen mutatnak. Ezen szintek letörése esetén a következő meghatározó szintek lehetnek a céltartományok. Legmeghatározóbb szint lehet a vastagabb ferde zöld emelkedő támasz. Valamint a felette húzódó kitörési 31,9 $-os árfolyamtartomány. Ezen szintek erősségétől függhet az esetleges korrekció mértéke.

 
AFK -Market Vectors Afrika ETF Heti, Weekly

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply