Sokat Telefonálunk

Megosztás, most...

Sokat Telefonálunk

 

Sokat TelefonálunkSokat Telefonálunk, amit az IXP -iShares Globális Telecom ETF nagyon jól szemléltet heti szinten, Ez az ETF alap az S&P Globális 1200 telekommunikációs indexet követi és másolja, melyben 16 ország 32 telefonos vállalata szerepel. Hogy ilyen magasan tartja magát az index, jól szemlélteti az a tény, hogy jó erőben vannak ezen vállalatok megítélése. Sokat telefonálunk, meglehet!
Közel 70%-ban összetett telekommunikációs vállalatok dominálnak az ETF alapban, és csupán 25%-ban vannak jelen a vezeték nélküli cégek. Igaz, ha a súlyozást nézzük, kissé torznak tűnik számomra ez az erős teljesítmény. Mivel erőteljesen túlsúlyos az IXP ETF alap a VZ -Verizon 15,74% és a T -AT and T 14,88% amerikai telekommunikációs vállalatokkal. Őket követik erősen lemaradva a VOD -Vodafone 7,73%, 9984 -Softbank 5,37% és a TEFOF -Telefonica 5,14%-kal. Így együttesen a Top 5 telekomos cég, közel 50%-ban súlyozza a globális telekommunikációs ETF alapot.
Lehet, hogy sokat telefonálunk, de ez az ETF alap kissé eltorzítja a tényleges valóságot, a túlsúlyok végett. De ezeket a dolgokat félre rakva, erősnek tűnik ez az ETF alap teljesítménye. Mivel a főbb indexek inkább már lefelé kacsingatnak, addig ebben az ETF alapban, csupán minimálisan csökkent az ETF alap értéke. De azt tudni kell, hogy az erős eladói nyomást ez az ETF alap sem fogja bírni, ha elindul az intenzív korrekció a piacokon.
De az sem zárható ki, hogy teljesen a 70,8 $-os ellenállásig felhúzhatják az ETF alap árfolyamát és onnan kezdődhet el 1 kisebb visszarendeződés. De ha nem lesz benne annyi erő felfele, akkor elkezdődhet a hozamrealizálási szakasz.

 
IXP -iShares S&P Globális Telecom ETF

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply