Piacfordító Trámpos VámHiszti Twitteren

Megosztás, most...

Piacfordító Trámpos VámHiszti Twitteren bontakozott ki a hétvége folyamán. Így nem lenne nagy meglepetés ha a SPY-SPDR S&P 500 ETF alap teljesen lefordulna.
Na de miről is van szó pontosan: nagy meglepetésre twitteren üzent Trump a kínaiaknak. Mivel lassan haladnak a tárgyalások, ezért péntektől a jelenlegi 10 százalékos vámot 25 százalékra emelné 200 milliárd dollárnyi árura. Ezzel már 250 milliárd dollárnyi árun lenne 25 százalék a vám. Ráadásul azt is mondta, hogy a maradék, további 325 milliárd dollárnyi árura is kivetné az vámot, ha a tárgyalások nem haladnak gyorsabban. Ez derült égből villámcsapásként érte a befektetőket, hiszen sokan arra számítottak, hogy a szerdán kezdődő újabb tárgyalási sorozat már a végső lesz, és megállapodással állnak fel a felek a tárgyalóasztaltól.
Most az is kérdésessé válhat, hogy lesz-e a héten tárgyalás. Egyelőre a kínaiak nem nyilatkoztak, de egy ilyen lépés, további 0,4 százalékponttal csökkentené a kínai növekedést éves szinten. Csak csendben mondjuk, hogy azért ez az amerikaiaknak is fájna, még ha kisebb mértékben is.forrás-erste
A havi SPY ETF alap most már olyan szintekhez és impulzusokhoz ért, hogy itt a lefordulás ideje. Így sem bírt igazán a régi csúcsokkal és bizonytalanság alakult ki. Ez a Twitteres hiszti teljesen fordíthatja a piacokat élén az amcsi vezető indexel…. Így újra hozamrealizálásra és némi csapkodásra készülhetsz fel a kínai reakcióktól, avagy a további Trump bejelentéstől….Megosztás, most...

Author: ETFmustang

1 thought on “Piacfordító Trámpos VámHiszti Twitteren

  1. Kiderült, mitől gurult be Trump, s teljesen jogosnak tűnik a felháborodása. A hétvégén a kínaiak átküldték a szerződés tervezetet, amiben kedvezőbb feltételeket írtak maguknak, mint ahogy korábban megállapodtak. A kínaiak is érzik „bűnösségüket”, így nem borítottak asztalt, hanem szerdán a terv szerint újra tárgyalóasztalhoz ülnek.

Leave a Reply