Európai Autóipari Kitekintő

Megosztás, most...

Európai Autóipari Kitekintő, mely igen gyengécske képet mutat. A havi EXV5-iShares STOXX Európa 600 Autóipari ETF alap igen alacsony fordulatszámon ketyeg…. Ahhoz képest, hogy a vezető indexek igen közel vannak a legutóbbi csúcsokhoz.
Na de, van itt egy igen érdekes súlyozás, mely a 3 német autóipari órás túlsúlyáról szól. Ami annyit jelent, hogy a Daimler 22%, a Volkswagen 12% és a BMW 11%-ban van jelen az ETF alap teljesítményében. Ami közel 45%-os közel a fele kitettséget jelenti az árfolyam alkulásának. Te is pontosan tudod, hogy a daimlert és a volkswagent igen szépen cincálják a kvázi “dizelbotrány” miatt.
De van itt több kérdőjel és kérdés is: -összebeszéltek a vezető autóipari cégek, -itt a kérdőjeles BREXIT, -itt  a Trump által erőltettet +vámok, -elektromos autók jövőképe, -egyszerűen a vásárlók márkák megítélései….
Na de, szó-szó, igen lassan és óvatosan emelkedik az európai autóipari index árfolyamának alkulása. A havi EXV5 grafikon remekül mutatja, hogy a májusi hónap 1 igen meghatározó ellenállásba ért bele. Amennyiben sikerül a további emelkedés (az indikátor emelkedést jelez), akkor rendeben van a befektetés 60 eurós ellenállásig biztosan. Ellenben, ha kifullad, avagy lefullad az autóipari emelkedés, akkor a mindent eldöntő 40 eurós támasz lehet a döntő szint az európai autóipari ETF alap árfolyamának alakulásában!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply