Ökölváltás Kínai Módra

Megosztás, most...

Ökölváltás Kínai Módra, így némileg visszahőkölt az USA. A havi SPY-SPDR S&P 500 Index ETF alap árfolyamának alakulása igen beszédes. Így vannak érdekes dolgok, mivel meg van pöckölve  vezető hatalom tekintélye.
Hamar megérkezett a kínai válaszlépés az amerikai importvámokra. Az állami tévé magyar idő szerint ma délelőtt bejelentette, hogy 106 amerikai termékre vetne ki 25%-os importvámot, amelyek importértéke 2017-ben összesen 50 milliárd dollárt tett ki (ugyanúgy ahogy az USA importvámja által érintett kínai termékek esetében). Ezzel, ahogy az előzetesen várható is volt, Kína a szemet-szemért elvet követi.
A kínai importvám többek között autókat, repülőgépeket, mezőgazdasági termékeket és vegyi anyagokat érint (pl.: szója), mértéke azonban jelentősen eltörpül a teljes amerikai gazdaságot tekintve. A bejelentés szerint az importvám hatályba lépése annak a függvénye, hogy az USA által kihelyezett importvám mikor lépne életbe.
Ez pedig a tegnaptól számított 30 napon belül biztos nem lép életbe, ugyanis ennyi idő minimum rendelkezésre áll az érintett felek konzultációjára. A hírekre ismét kockázatkerülés bontakozott ki a piacokon…forrás-erste Na szóval némi visszarendeződés elindulhat, sőt biztos, hogy nemi vételek indulhatnak el. De egy igen erőteljes jelzések alakulnak ki, mivel ellentmondás kezd kialakulni a havi grafikonon. Itt még egy igen keserves csökkenés is kialakulhat, pár hónapon belül! Igen meghatározó lehet ez az év.


 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

2 thoughts on “Ökölváltás Kínai Módra

  1. A Kínai Kereskedelmi minisztérium szerint az USA egyelőre nem bonyolódott velük tárgyalásba az importvámok kapcsán, ez pedig ellentmond Trump kereskedelmi tanácsadójának korábbi szavaival, miszerint a felek már tárgyalnak. Vagy így, vagy úgy, de a tárgyalások valószínűleg hamarosan hivatalos formában is kezdetét veszik.

  2. A kínai kereskedelmi minisztérium szóvivője szerint részletes tervet dolgoztak ki, hogy szükség esetén hogyan fognak visszavágni Amerikának, ha a kereskedelmi viszony elfajulna a két ország között. Azt is leszögezte, hogy továbbra is a „Kína 2025” nevet viselő gazdasági program megvalósításán dolgoznak.

Leave a Reply