Spekulatív Európai Bankok

Megosztás, most...

Spekulatív Európai Bankok átlagát mérő havi BNK-Lyxor STOXX Európa 600 Bankok ETF alapját nézzük kicsit át.  Mivel: az EKB felhívta az auditorok figyelmét arra, hogy alaposan vizsgálják meg a bankok céltartalék-képzési gyakorlatát, a központi bank ugyanis attól tart, hogy az új számviteli szabályok negatív hatását a bankok nem fogják egyben kimutatni, hanem megpróbálják azt több évre elosztani.
Bár ezzel kapcsolatban további részletek nem jelentek meg, de úgy tűnik, mintha az EKB nem lenne teljesen elégedett a 2017-es, egyelőre még nem auditált eredményekben látottakkal, ami negatív üzenetet hordoz magában. forrás-erste
A heti BNK európai bankos ETF alap igen keserves képet tár elénk. A havi grafikon igen erőteljesen lefele mutat! A feljebb említett információk is megerősítik a grafikon által mutatott technikai helyzetképet. Miszerint, egy igen csökkenő tendencia van kialakulóban, ami tovább húzhatja lefele az indexeket.
Ami azt is jelenti, hogy egy igen meghatározó letörés felé közeledik az európai bankok árfolyamának átlagát mérő BNK ETF alap árfolyamának alkulása. Így ebből kiindulva, igen érzékenyen kell figyelned az európai banki részvények árfolyamának alkulását.
A klasszikus FIBO szintek szinte mindent elmesélnek, a nagyobb csökkenés estleges előfordulásáról. Ami annyit jelent, hogy további eladások nézzenek ki az ablakon, melyek igen erőteljesen befolyásolják majd az európai indexek árfolyamának alkulását.
Sőt a befektetési biztosítási eszközalapok teljesítményét is, ami a rendszeres díjfizetési szerződésekre igen kedvező hatást gyakorolhatnak.


 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply