Tovább az eszköztárra

Németországi Autóipari Mentőcsomag

ETFmustang
Megosztás, most...

Németországi Autóipari Mentőcsomag, mely rá is fér az iparágra.
A heti EXV5-iShares STOXX Európa 600 autóipari ETF alap igencsak alapjáraton ketyeg.
Erre jött egy hír, bejelentés vagy pletyka: a kiszivárgott hírek szerint mégis lesz roncsautó program Németországban. A hibrid és elektromos autók 4.000 eurós, a hagyományos belső égésű motorok pedig 3.000 eurós kedvezménnyel lesznek majd elérhetőek.
Azonban ennek felét állja csak a költségvetés, a másik feléről az autógyártóknak kell lemondania kedvezmény formájában. A heti EXV5 ETF alap igen szépen mutatja az autóipari szenvedés mértékét. Na szóval ez a német kezdeményezés fontos lehet, valamit valamiért. Kvázi: menjetek bele, mert így mindenki jól járhat, de közös terheket kell vállalnunk.
Amennyiben ez így, vagy ehez hasonló feltételekkel meg tud valósulni, akkor jó lehet ez az ETF alap a jövőre nézve. Természetesen a magyar gazdaság is jól járhat vele, ha újra gőzerővel termel az autóipari iparág. Mivel dominánsan Németország majd Magyarország is jól járhat vele.
Meg sem lepődnénk, ha a magyar kormány is valami hasonló kedvezményeket dobna be, hiszen érdek! De egyenlőre az EXV5 Autóipari ETF alap igen keservesen köhög és alapjáraton jár.


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Devizapiaci Gazdasági FED Iránymutatás

Megosztás, most... Devizapiaci Gazdasági FED Iránymutatás, feszült figyelemmel. A heti UUP-Invesco DB Bika USD ETF alap egyenlőre gyengülést mutat.Na de: Szerdán zárul a Fed eheti kétnapos kamatdöntő ülése, amit követően friss gazdasági előrejelzéseit is közzéteszi […]
Translation »