Olajipari Nyerészkedési Lehetőségek

Megosztás, most...

Olajipari Nyerészkedési Lehetőségek kapujában.
A heti USO-US olaj ETF alap remekül mutatja a kínálkozó lehetőségeket. Sőt: a befektetők félelme, hogy negatív olajár alakul ki, gyakorlatilag megszűnt az elmúlt napokban.
Sőt, a piac egyre inkább azt várja, hogy a nyersolaj és a finomított készletek növekedése már a hónap végétől leáll világszerte és a globális olajpiac deficittel fog küzdeni az év második felében. A kereslet gyorsan emelkedik a gazdaságok megnyitásával, míg a kínálati oldal az OPEC+ és az OPEC-en kívüli termelők rendkívüli kínálatcsökkenése miatt meghaladta a várakozásokat.
A tegnapi heti EIA jelentés mindenesetre már pozitív meglepetést okozott, mivel az USA nyersolaj készletei csökkentek: az 5 millió hordós tényszám bőven felette volt a piaci, 700 ezer hordós várakozásoknak.
Eközben a finomított készletek nőttek: a benzin 2,8 millió hordóval, a disztillátumok pedig 3,8 millió hordóval emelkedtek.forrás-erste
A heti USO ETF alap árfolyama, több mint spekulatív jelegű. De a feljebb említett számok, és a piacok, gazdaságok folyamatos nyitása biztató jelenlég.
Továbbá csábító jelenség lehet még az a hatalmas nagy rés, ami 60 dollár felett alakult ki. Tehát igen is lehet spekulálni az olaj árfolyamának alkulásával. Ami természetesen az olajjal kapcsolatos cégek árfolyamát is erősen befolyásolhatja.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply