Libegő, Bizonytalan Európai Piacok

Megosztás, most...

Libegő, Bizonytalan Európai Piacok látszanak minden oldalról, melyet jól szemléltet az IEV-iShares S&P Európa Top 350 ETF alap heti grafikonjának alkulása. Erre még jócskán rá is tett a vezető európai országok negatívabb hírei, és döntései is.
A vártnál is nagyobbat zuhant a EWG-Német és az európai ZEW index, mely az üzleti bizalmat méri. Ennek oka, hogy a felmérés április 30. és május 14. között zajlott, amikor komoly bizonytalanságot okozott az olasz kormányalakítás. Bár a mostani adat rendkívül gyengén fest, azonban elképzelhető a gyors felpattanás, hiszen az EWI-Olasz bizonytalanság már múlóban van.
EWQ-Franciaországban az eddigi 0%-ról 0,25%-ra emelik a bankok számára kötelező anti-ciklikus tőke puffert. Ezzel gazdasági élénkülés esetén fékezik a bank kockázatvállalását és hitelezési aktivitását és puffert képeznek a gazdasági visszaesés idejére.
A brit kormány várakozása szerint októberre sikerül tető alá hozniuk a Brexitről szóló teljes körű megállapodást az EU-val. Az EWU-Egyesült Királyság várhatóan 2019. március 29-én távozik az EU-ból és ezt követi egy kétéves átmeneti periódus.forrás-erste  A heti IEV ETF alap jól szemlélteti a fent említett bizonytalansági tényezőket.
Mivel mind fent mind lent igen meghatározó rések maradtak a múltból… valamint az a tény, hogy nem igazán alakulnak ki erősebb vételi oldalak. A vízszintes zöld támasz döntő lehet lefele, amennyiben a szint alá kerül és ott is tud maradni, akkor további csökkenésekre készülhetsz fel. De nagyon fontos lesz az a kereskedési formáció, mikor az árfolyam a rések közelébe ér, mert ha betöltéssel áttöri a réseket akkor erős, avagy gyenge az IEV árfolyamának megítélése.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply