Folyamatos Olajos Harcok

Folyamatos Olajos Harcok vannak az energetikai piacokon.  Ezt jól mutatja az USO heti grafikonjának alkulása is! Mégpedig a hírek szerint Oroszország és Szaúd-Arábia eltökélt szándéka, hogy növelje a termelést, márpedig ha a felek nem tudnak megegyezni június 22-én a kvótákról, akkor az egész OPEC-nem-OPEC megállapodás összeomolhat.
Az OPEC tagok többsége ugyanis ellenzi a kvóták emelését, ami feszültséget jelent Oroszország, Szaúd-Arábia és a többiek között. A hírek szerint Líbia termelése is 240 ezer hordóval csökkent, mivel a lázadó törzsek elfoglalták a vezetékrendszer egy részét. Másik oldalról Venezueláról érkeztek rossz hírek, mely szerint akár 1 millió hordó alá eshet az ország olajtermelése az év végére.
Az USA fúróberendezés szám eggyel, 863-ra nőtt a múlt héten a Baker Hughes adatai szerint. A piac aggódik az USA és Kína közti vámháború miatt is, mivel a felek kölcsönösen bombázzák egymást a javaslatokkal. A kiéleződő vámháború jelentősen visszavetheti az olaj iránti keresletet.forrás-erste
A heti grafikon remekül mutatja, hogy igen erősen a meghatározó támaszon billeg az olaj árfolyamának alkulása. Technikai oldalról szemlélve, további csökkenések alakulhatnak ki a piacokon. A csökkenés teljesen a zöld vízszintes támaszig érkezhet meg, ellenben ha a jelenlegi szint tart, akkor újra drágulhat a kőolaj világpiaci ára.


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!
Share

Szólj hozzá!

Hozzászólás

  Subscribe  
Visszajelzés
Translate »