Lassul Európa

Megosztás, most...

Lassul Európa

 

Lassul EurópaLassul Európa, amit az IEV -iShares S&P Európa 350 ETF alap heti grafikonja jól szemléltet. Az, hogy lassul Európa, úgy is lehet értelmezni, hogy felfele már nincs akkor vételi kedv, és a Fibo 261,8%-os szintet is elérte az árfolyam.
Így óvatosságra intő jelek kezdenek kibontakozni, nem csak Európában. Ebben az IEV ETF alapban a Fejlett európai Top 356 vállalata található. Tehát egy nagyon jó, és szemléltető indexről beszélhetünk. Természetesen az angol cégek vannak 26,96%-os túlsúlyban, majd az angolokat követik a francia 15,26%, svájci 14,25% és a német 13,15% Top vállalatok. Szektorálisan a pénzügy dominál 21,39%-os súllyal, a pénzügyi vállalatokat követik az alapvető fogyasztási 11,33%, egészségügyi 10,93%, ipari 10,89% és az energetikai vállalatok 10,52%-os jelenléttel. Az IEV ETF alapot vezető Top 5 vállalat a következő: MESN -Nestlé, NOVN -Novartis, ROG -Roche, HSBA -HSBC és az FP -Total.
Tehát nagyon is érdekes és sokat mondó ez az ETF alap, az európai piaci, és vállalati átlagokról. A heti grafikonon jól látható, hogy szépen újabb és újabb csúcsokat ért el az index, de jeleket lehet látni, hogy lassul Európa illetve ellenállásba ért az IEV ETF alapja. Ami azt feltételezi, hogy ha nem sikerül a további emelkedés illetve kitörés, akkor elkezdődhet 1 hozamrealizálási szakasz.
A zöld ferde támaszok törésével illetve a 46,6 $-os kitörési vonal meghatározó szerepet tölthet be a jövőre nézve. Mivel akkor jöhet nagyobb csökkenés az ETF alapban, ha az említett szintek megsérülnek, illetve a 46,6 $-os kitörési támasznál letörés alakul ki. Így is marad még egy nagyon fontos védelmi szint, és ez a vastag ferde emelkedő zöld támasz, ami 45 $-os árfolyamtartomány környékén húzódik. Tehát összességében, ha nem lesz több vétel felfelé, és nem sikerül a kitörés, akkor jöhet a korrekció az említett szintek fontosságával, és így erősödhet meg, hogy lassul Európa árfolyam tekintetében mindenképp.

 
IEV -iShares S&P Európa 350 ETF

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply