Tovább az eszköztárra

Lassít a NASDAQ 100

ETFmustang
Megosztás, most...

Lassít a NASDAQ 100

 

QQQ -NASDAQ 100Lassít a NASDAQ 100, pontosan a QQQ- PowerShares NASDAQ 100 ETF alap is. Az S&P 500 indexel ellenben egyenlőre a NASDAQ 100 kitörés után lassításban van. A 3 IT vállalat vezeti a QQQ ETF index %-os súlyozását.
Ezek a Apple 11,57%, Google 8,07% és Microsoft 7,63%-kal. Tehát a 100 részvény közül ez a 3 cég teljesítménye több mint 27%-kal befolyásolja a teljesítményét és gy lassít a NASDAQ 100. Amennyiben nem tud újabb csúcsot elérni zárásig, akkor jöhet a korrekciós szakasz. Ami, akár nagyon érdekes is lehet mivel 1 emelkedő szélesedő alakzat is kivehetőnek látszik.
Ami erőteljes letörési alakzatnak számít, főleg ha a ferde zöld emelkedő támaszt is megtörik anno. De egyenlőre arra kell figyelni, hogy a nagyobb súllyal szereplő Apple, Google és Microsoft hogyan szerepel, mekkora a vételi oldaluk.
Az Apple napi szinten nem teljesen biztató, mivel a letörési szintet elérve a héten csökkenő ciklust mutat, és további csökkenésekre lehet számítani a támasz letörése után.

Google esete érdekes is lehet mivel újra kötvény formájában szeretne 1 milliárd $ forrást bevonni lejáró adósságai törlesztésére, annak ellenére, hogy 60 milliárd $-os készpénzállományon csöcsül. Útóljára 3 éve nyúlt ilyen megoldáshoz.
Microsoft-nak a 3 vezető IT vállalat közül hajszálnyira a Google előtt a legerősebb a vételi oldala jelenleg. Úgy tűnik egyenlőre, hogy lehet még benne emelkedés a legutóbbi csúcsig. Így összességében meg is van, hogy miért lassít a NASDAQ 100 ETF alap. Amennyiben a Microsoft és a Google is lefordul az Apple-hez hasonlóan, akkor a NASDAQ 100-ban is itt az idő a korrekcióhoz.

 

QQQ -SPDR NASDAQ 100

 

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Hozzászólás

Next Post

Lemaradóban az Élelmiszeripar

Megosztás, most...Lemaradóban az Élelmiszeripar   Lemaradóban az Élelmiszeripar területét átfogó európai STOXX 600 Étel és Ital szektor ETF alap. 29 vállalatot tömörít magába az ETF alap, melyből több mint 30%-os jelenléttel kiemelkedik a svájci Nestle […]
Translation »