Kína túl nagy Konténer

Megosztás, most...

Kína túl nagy Konténer, lassan már úgy tűnik, hogy Trump-nak is! Az FXI-iShares Kínai ETF alap( CUSIP: 464287184) azért szépen érezte a kivettet vámokat!
Mivel: Kínával szemben eddig 50 milliárd dollár értékű importra vezetett be Amerika 25%-os vámot. Ennek nem volt erőteljes hatása Kínára, ugyanis becslések szerint 0,2 százalékponttal vetheti vissza a kínai növekedést, melyre, 2018-ra 6,6%-ot, jövőre pedig 6,3%-ot vár az elemzői konszenzus. Sokkal fájóbb a már régóta a figyelem középpontjában álló, de hivatalosan csak hétfő éjjel bejelentett újabb, 200 milliárd dolláros vám. Ez jövő év elejétől már 25% lenne, ami így együtt már 0,9 százalékponttal vetheti vissza a kínai növekedést.
Még fájóbb pont lehet Kínának, hogy erre már nehéz lesz válaszolnia, mivel 2017-ben csak a 130 milliárd dollárt súrolta a Kínába irányuló amerikai export. Vagyis pusztán a külkereskedelmen keresztül már nem tud azonos méretű választ adni Kína.
Szó van még egy újabb, potenciális 267 milliárd dolláros kínai importra kivetett vám bevezetésének lehetőségéről is, bár ezzel Trump egyelőre csak fenyegetőzik. Ha itt is a 25%-os vám lépne életbe az már összesen 1,5 százalékponttal rontaná a kínai növekedést, vagyis az 5% környékére lassulna, de még ebben az esetben sem beszélhetünk kínai hard landingről. forrás-erste
Ha jól belegondolsz, na ez azért igen kemény, de még is túlélhető, hát ilyen nagy és kiterjedt a kínai gazdaság… A heti grafikonon szépen látható, a folyamatos szankciók hatásai, de az is, hogy ENNYI!
A heti FXI ETF alap szépen elkezdett emelkedni, és ez a csökkenő háromszögből való kitörés, még nyereséget is hozhat. Amennyiben ez megvalósul akkor a vízszintes piros ellenállások vonalai lehetnek a fontosabb szintek.
Na most érhettünk el egy remek Unit-Linked nyereség realizáláshoz, amennyiben az emelkedés időszakában NEM történik befizetés, azaz befektetési jegy vásárlás!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply