Kelet-európai Gyengélkedés

Megosztás, most...

Kelet-európai Gyengélkedés

 

Kelet-európai gyengélkedésKelet-európai gyengélkedés 1 szűkülő árfolyamtartományt épített ki, melyből anno nagyobb elmozdulás várható. A kelet-európai gyengélkedés ETF alapja a IQQR -iShares MSCI Eastern Europe €, melyet Londonban USA dollárban és Angol fontban is le tud kereskedni.
Az ETF alapban 4 kelet-európai ország, 50 részvénye található. Talán nem is meglepő a közel 68%-os orosz részvények jelenléte. De a lengyel részvények jelenléte is egyre erősebb a közel 25%-os jelenléttel. Magyarország és Csehország részvényei jelenléte együttesen 7% környéki.
Kelet-európai gyengélkedés teljesítményében 3 Magyar –OTP 1,64%, Richter 1,16% és a MOL 1,06%- részvény vette ki a részét. Top 3 részvény enyhe túlsúllyal áll a kelet-európai ETF alap élén: Lukoil, Gazprom, Sberbank. Szektorálisan  az energetikai és a pénzügyi szektor több mint 67%-ban uralja az ETF alap teljesítményét. Ez lehet a kelet-európai ETF alap gyengélkedés magja. Jelenleg, de már több alkalommal a 20 €-os támaszról fordult vissza az árfolyam. Feljebb pedig a 21,31 €-os ellenállás valamint a kék csatorna akadályozza az emelkedési lehetőségeket, ezen szintek meghatározóak lehetnek az elkövetkező hetekre. Mivel a ferde vékony piros, illetve a 21,31 €-os ellenállás áttörése esetén lehet számítani erőteljesebb emelkedésre.
Kelet-európai gyengélkedés fokozódása a 20 €-os és a ferde zöld támasz letörésével alakulhat ki. Amit a 17,3 €-os legutóbbi minimum fokozhat vagy fordíthat meg. Egyre több indexet és részvényt vizsgálva, leginkább technikai oldalról korrekciókat vetítenek a jövőre, és mivel minden mindennel kapcsolatban van egyre erősebbek ezen jelzések.

 

IQQR -iShares MSCI Eastern Europe

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply