Tovább az eszköztárra

Erősen Pirosban

ETFmustang
Megosztás, most...

Erősen Pirosban

 

Erősen pirosbanErősen pirosban az EWA -iShares MSCI Ausztrália ETF alap. Erősen pirosban a munkaerőpiac és az ausztrál dollár is. 3 éves mélypontra gyengült az ausztrál dollár AUD,  az USA dollárral szemben a múlt héten közzétett lehangoló munkaerő-piaci jelentés után, ami felerősítette a kamatcsökkentéssel kapcsolatos várakozásokat.
Szerda hajnalban kiemelten érdemes figyelni a tavalyi utolsó negyedév inflációs adatokat, ugyanis amíg a harmadik negyedévben a várakozásokat felülmúló számokat rögzítettek, addig mostanság lelassult a pénzromlási ütem.  A jegybank örül annak, hogy a hazai fizetőeszköz gyengül, ami annyit tesz, hogy 85 cent körüli AUD/USD árfolyammal lennének elégedettek.
Most jelenleg 88 cent körül folyik a kurzus, és további gyengülést mutat. Az EWA MSCI Ausztrál ETF alap is szépen mutatja az erősen pirosban lévő részvénypiacot is.
Az EWA ETF alapban 71 nagy -és közepes Ausztráliában érdekelt vállalatot tart. Erőteljesen  a pénzügyi 50,12%  és az alapanyagos 19,05% vállalatokkal túlsúlyos az EWA. Top 5 vállalat több mint 46%-ban súlyozza az ETF alapot.
A Top 5 vállalat a következő: BHP Billiton 11,07%, Commonwealth Bank of Austral 11,07%, Westpac Banking 8,92%, AUST and NZ Banking 7,75% és a National Australia Bank 7,21%. Jól láthatja, hogy a Top 5 vállalat közül 4 pénzügyi, és ez is lehet az egyik ok, hogy 2 hónapon belül közel 16%-ot esett az ETF alap árfolyama.
24,4 $-os illetve a ferde piros ellenállás lehet a vízválasztó a további emelkedés tekintetében. Azonban itt még fontos, hogy a kék csatorna is teljesen át legyen kereskedve. 24 $ alatt, valamint a 23,63 $-os támasz letörésével további csökkenések jöhetnek. Nagyobb gondot  a ferde zöld illetve a 22,85 $-os támasz letörése hozat. Ezért is van erősen pirosban az MSCI Ausztrália ETF alap. Természetesen erős hatás lehet még Kína szenvedése a térségre, leginkább a nyersanyagtermelő országokra. A gyenge nyersanyag árak mellett, 1 kisebb keresleti csökkenés is már érzékenyen hathat a piacra.

 

EWA -iShares MSCI Ausztrália

 

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Hozzászólás

Next Post

Afrikai Meglepetés

Megosztás, most...Afrikai Meglepetés   Afrikai meglepetés, van kibontakozóban az AFK -Market Vectors Afrika ETF alapban. Az afrikai meglepetés, egyre jobban talán nem is meglepetés. AFK -Afrika ETF alapban 109 Afrikában érdekelt vállalat részvényét találja. 3 […]
Translation »