Európai Gazdasági Zsugorodás

Megosztás, most...

Európai Gazdasági Zsugorodás sokkolta a piacokat, hogy a növekedési kilátásokat jelentősen csökkentették.
Erre jó lefordult a FEZ-SPDR EuroStoxx Top 50 ETF alap árfolyama.
A hír így hangzik:  az idei gazdasági növekedés 1,1 százalék lehet a korábbi 1,6 százalékos előrejelzéssel szemben, míg a jövő évi 1,6 a korábbi 1,7-hez képest, utána pedig 1,5 százalékos lehet a bővülés.
A lanyhulással kapcsolatban az inflációs kilátásokon is nagyot vágtak, hiszen 1,6 helyett 1,2 százalék lehet az infláció idén, míg jövőre 1,5 százalékra gyorsulhat a korábban várt 1,7 százalékkal szemben, s még 2021-ben is jóval a 2 százalékos cél alatt maradhat az 1,6 százalékos értékkel (1,8 volt korábban).
Így nem meglepő, hogy azt is lehet tudni, hogy idén nagy valószínűséggel nem lesz kamatemelés. Először megörültek a piacok a hírnek és emelkedni kezdtek, aztán a csökkentett gazdasági növekedési kilátásoknak köszönhetően esésbe fordultak… forrás-erste A heti Grafikonon jól láthatod, hogy igen is megtörtént a negatív korrekciós lefordulás.
Összehasonlítás miatt ráraktuk a DAX (fekete) árfolyamának alkulását, mely kis túlzásokkal minden esetben jobban teljesít, de itt is remekül látható a lefordulás. A FIBO vonalakat is a DAX grafikonhoz illesztettük, mely dominánsabban mutatja az esetleges meghatározó szinteket. Továbbá az indikátor is eladási alakzatot mutat. Összességében azt írhatjuk számodra, hogy csökkenő időszak vette kezdetét. Mely a európai biztosítási eszközalapok jegyeinek értékében is érezteti hatását.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply