Devizapiaci Juró Gyengítés

Megosztás, most...

Devizapiaci Juró Gyengítés indult el a jegybankelnök Mario Draghi szavaiból.
A gyengítő kvázi ingyen-pénzről szóló hír így szól: Nagy bejelentéseket hozott az EKB mai kamatdöntő ülése. A romló növekedési és inflációs kilátásokra reagálva az EKB változtatott a kommunikáción és már egész évben stagnálhatnak a kamatok, vagyis elmarad a korábban beharangozott kamatemelés.
A piac már eddig sem bízott az idei kamatemelésben, így ebben az esetben inkább csak a jegybanki kommunikáció igazodott a realitásokhoz és a piaci várakozásokhoz. Az EKB elindítja a TLTRO III programot is, szeptemberi indulással. Ennek keretében az alapkamaton, vagyis 0%-on biztosít finanszírozást a bankrendszer számára… forrás-erste Igen érdekesen alakul a juródollár árfolyamának alkulása. Egy kombinált heti grafikon remekül mutatja a dollár és a EURUSD kavalkádját.
Így a heti FXE-PowerShares EURUSD és a UUP-Invesco USD Bika ETF alap csinos technikai és pénzügyi képet mutat. Természetesen a mérvadó grafikon az FXE mely igen csúnyán lefele kacsingat. De ha jól megnézed, akkor technikailag az USA-nak lépnie kell valamilyen intervencióval (kiigazítás), mert kezd nagyon erős lenni a zöldhasú. Sőt ezt még alá is lehet támasztani azzal, hogy támaszhoz illetve ellenálláshoz ér lassan a két ETF alap alap árfolyama. Továbbá az indikátor is juró vételeket mutat előre. Tehát lassan elindulhat egy erősebb vételi korrekció.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply