EU Bankok Török Végveszélyben

Megosztás, most...

EU Bankok Török Végveszélyben, amit az EUFN-iShares MSCI Európai Pénzügyek ETF alapjának heti árfolyamának alkulása is remekül megerősít.
Na szóval arról van szó, hogy a török líra eszeveszettül gyengül és a török folyamtok miatt már az EKB is aggódik, hiszen több európai banknak is komoly kitettsége van Törökországban.
A leginkább érintett pénzintézetek a Banco Bilbao, az UniCredit és a BNP Paribas. A pánikot valószínűleg csak egy nagyon erőteljes kamatemeléssel vagy tőkekorlátozásokkal lehetne megállítani. Ehhez képest Erdogan szerint nemzetközi kampány zajlik az ország ellen és ez okozza a líra gyengülését.
Egyes vélemények szerint akár 30%-os kamatra is szükség lehet a devizagyengülés megállítása érdekében. forrás-erste Így is igen ingatag lábakon állnak az európai bankok, és ez lehet egy kegyelemdöfés is, mivel egy igen meghatározó támaszon ül az árfolyam. A heti EUFN ETF alap technikai képen igen meggyőző, leginkább akkor, ha a mostani szintet is letöri, de ez a szint azért döntő is lehet.
Leginkább a támasz és a FIBO szinteknek köszönhetően.
Érdemes nagyon figyelni az eseményeket, mert ezen folyamatok igen erősen befolyásolhatják a befektetési (Unit-Linked) biztosítások eszközalapjainak árfolyamát is. Leginkább a folyamatos díjfizetési szerződéseknél van igen fontos szerepe a nagyobb csökkenéseknek.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply