Tovább az eszköztárra

Dinamikus emelkedésen túl, az USA Technológia -IYW ETF

ETFmustang
Megosztás, most...

Dinamikus emelkedés az USA Technológia szektorában

 


 

USA Technológiai ETF alapIYW -iShares DJ USA Technológia ETF alapban 133 vállalatot találhat, 2000. 05. 15-én indult az alap, és közel 2,3 milliárd a piaci értéke az ETF alapnak. Költségmutatója közepesnek mondható, a maga 0,46%-os TER mutatóval. 54%-ban Hardver-es, 46%-ban Szoftver-es cégekkel van súlyozva az alap, ami teljes egyensúlyt mutat.

Azonban cégek %-os súlyozása tekintetében ez már nem mondható el. Mivel keményen 17,68%-ban Apple részvényekkel túlsúlyos az ETF alap.
Nagyon is ismert cégeket találhat az ETF alapban és a Top 10 cég közel 67%-ban súlyozza le az ETF alapot.
Ebből is az első négy cég ami meghatározó a szektor illetve beleszólhat a vezető indexek mozgásába. Apple részvényről itt olvashat bővebben.

Microsoft: -második negyedéveben szépen teljesített, folyamatosan a szektor fölött tartózkodott, azonban az eredményei csalódást keltettek, és be is szakadt az árfolyam, és további csökkenések jöhetnek.
Google: -2012 júliusától kezdve ciklikusan szépen emelkedett, az egyik legjobban teljesítő papírnak számít a szektorban, és januártól kezdve folyamatosan jóval a szektor felett teljesít.
IBM: -azt lehet mondani, hogy erősen követi a szektor teljesítményét, azonban az utóbbi hetekben folyamatosan alulteljesít és elég veszélyes letörési szintek felé vette az irányt, ami nem túl biztató a jövőre nézve.

Összességében, mint egy profi csapatban, mindig voltak olyan meghatározó cégek akik a hátukon vitték a szektor teljesítményét, és ebből a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt a Google mutatta be. 2012 januárja óta egy erősebb 20%-os csatornában mozgott a szektor teljesítménye.
Napokban elért egy újabb csúcsot, és félő hogy az amerikai negatív hangulat itt is mutatkozni fog és várható az ETF alap korrekciója. A meghatározó cégek közül egyedül az Apple az ami mostanában a 17%-os súlya végett is, emelte az USA Technológiai szektor teljesítményét. Tehát ha az Apple emelkedése is megáll, akkor dinamikus visszaesés is jöhet az ETF alapban, mert a többiek már lefelé kacsingatnak.

IYW USA Technológiai ETf alap

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Hozzászólás

Next Post

Kitörésre készül az WTI olaj -USO ETF

Megosztás, most...Valami készülődik az olaj piacán     Egyiptom addig-addig “pöcköli”a dolgait, míg berobbantja Észak-Afrikát és a Távol-Keletet és az Olaj az egekbe szállhat. Az USO Olaj ETF alap és a mögöttes WTI olaj szeptemberi […]
Translation »