Osztalékokkal Lefelé

Megosztás, most...

Osztalékokkal LefeléOsztalékokkal Lefelé.
Osztalékokkal Lefelé tart a HDV-USA magas osztalékot fizető cégek ETF alapja. Hát igen valamit valamiért! A magasabb árfolyamok kedvezőtlenül hatnak az cégek árfolyamára, melyek kedvező és rendszeres osztalékot fizetnek, így osztalékokkal lefelé tart az árfolyam.
Miért is? -Hát azért is mert, növekvő árfolyam csökkenti a osztalékhozamot, továbbá ezek olyan cégek, melyekben nincs már akkor növekedési potenciál.
Ebben az HDV-USA ETF alapban a Top 5 cég névsora sokat elárul erről a dologról: Exxon Mobil, AT&T, General Electric, Verizon és a Chevron, hát igen óriási vállalatokról van itt szó. De azt még le kell írnom, hogy ezek az osztalékot fizető cégek osztalékai biztos bevétel negyedévente, félévente vagy évente.
Oké, akkor most nézzük a napi grafikont, ami elég pocsékul néz ki a jövőre nézve, tehát mérvadó hogy osztalékokkal lefelé kacsingat az alap.
Kicsi csökkenés után várható némi vétel az alapban, de nagy a valószínűsége annak, hogy tovább fog csökkenni, mivel letörési vonal alatt van az árfolyam. Érdemes figyelemmel kísérni a Fibo vízszintes vonalait, mert ezen szintek meghatározó támasz és ellenállási tartományok lehetnek.


hdv-ishares magas osztalék etf napi 2015.06.04


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply