Lemerültek a Lítiumbányászok

Megosztás, most...

Lemerültek a Lítiumbányászok

 

Lemerültek a LítiumbányászokLemerültek a Lítiumbányászok, vagyis  a heti grafikon erről árulkodik. Jól látható, hogy a LIT ETF alapban szereplő Lítiummal kapcsolatos vállalatok gyengén teljesítenek. Így helyén való lehet a cím, azaz lemerültek a Lítiumbányászok árfolyamok tekintetében biztosan.
A LIT -Global X Lítium ETF alapjában 21 bányászati, feldolgozó és akkumulátor piaccal kapcsolatos vállalat található.  2 vállalat a FMC 19,65% és a Rockwood 17,75%-kal teljesen kiemelkedik a 21 vállaltból. Szinte azt is lehet írni, hogy erről a két cégről szól a LIT ETF alap súlyozott teljesítménye. A Lítiumról annyit, hogy az alkálifémek családjába tartózik, elemi állapotban lágy, ezüstfehér színű fém. Leginkább kerámiák, üvegek, szárazelemek és kenőzsírgyártásnál használják leginkább.
De például gyógyszerkészítmények is készülnek a Lítium felhasználásával, a mániás depresszióban szenvedők számára. Akkor most vissza az ETF alapban szereplő eszközökre, melyek az ETF alap teljesítményét befolyásolják. A fent említett 2 vállalat mellet érdemes még megemlíteni a Soc Quimica Y 7,78%, a BYD 6,13%, a Sinopoly 5,56% és a Saft 5,24% vállalatokat. Országok tekintetében USA 45,13%-ban dominál, de az ETF alapban megtalálható Japán 9,99%, Dél-Korea 8,43%, Tajvan 7,82% és Chile 6,86%-ban.
Bányászati és feldolgozóipari vállalatok 57,71%-os enyhe túlsúlyban szerepelnek az ETF alapban. Ezért is helyén való lehet, hogy lemerültek  a lítiumbányászok. Heti grafikon ezt lehet tapasztalni, és további csökkenések várhatóak az ETF alap árfolyamában. Nem sikerült a visszakerülés 14,13 $ fölé, így újra lefelé vette az irányt az ETF alap árfolyama. 12,3 $ alatt további csökkenések jöhetnek a lítium ETF alapban. Ami 10,4 $ környékéig zúzhatja be a LIT ETF alap árfolyamát, ami további cirka 20-22%-os csökkenést jelenthet, letörés után mindenképp.

 
LIT -Global X Lítium Weekly, Heti

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply