Kínai Padlófék

Megosztás, most...

kínai padlófékKínai Padlófék.
Kínai Padlófék vágott oda a piacoknak a pénteki napon. Ami elég vörösre sikerült, mivel rég nem látott mínuszok érkeztek meg a kínai padlófék hatására. Ez alól természetesen az Euro Top 50 cégei is szépen kivették a részüket, úgy hogy egy igen meghatározó támasz közelébe került az árfolyam.
Az kell tudnod, hogy ez a kínai padlófék, a kínai feldolgozói szektor totális lassulása idézte elő. De itt már be is lép az intervenció, azaz a kínai kormány drasztikusan gyengítési szándékot jelentett be a fizetőeszközükkel kapcsolatban. Ami természetesen az euróban, dollárban vagy más pénzekben fizető cégeknek elég negatív hír.
Ez a FEZ-SPDR Euro Stoxx 50 ETF alap olyan európai top cégek indexe, melyek euróban számolnak és fizetnek. Tehát itt sem svájci, sem angol cégekkel nem találkozhatsz, arra a sima stoxx 50 ETF alap a mérvadó. Na de vissza az Euro Top 50 cégeihez, itt a favoritok a következő cégek, melyek némi nagyobb súllyal szerepelnek mint a többi 45 cég. Ők a következők: Sanofi, Total, Bayer, Banco Santander és a Anheuser-Busch InBev vállalatok. Ebből is kitűnik, hogy a francia, német, spanyol cégek dominálnak igazán ezen ETF alapban. Oké!
Ha jól megnézzük a heti grafikont, akkor jól látható, hogy igen közel van az a szint, ami alatt további csökkenések indulhatnak el. A vízszintes vonalak igen erősen meghatározhatják az elkövetkező heteket hónapokat. Most leginkább arra kell figyelni, hogy a pozitív korrekcióban mekkora erő lesz felfelé, mert fog jönni, csak az a kérdés, hogy mekkora. Felfele a piros ellenállás lehet az a szint ami döntő lehet. Lefele pidig a ferde zöld ellenállás, ami meghatározhatja anno az ETF alap árfolyamának mélypontját. 

FEZ.US 2015.08.22. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply