Indonéz W alakzat

ETFmustang
Megosztás, most...

Indonéz W alakzat

 


 

IndonéziaIndonéz W alakzat, biztató jeleket mutat. Megvesszük az Indonéz w alakzat által kínált lehetőséget és mehetünk Bali-ra pihenni! Indonézia független, demokratikus állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa Jakarta. Indonézia a  világ negyedik legnépesebb országa, egyben a legnépesebb muszlim-többségű ország is. Bali az egyik legkedveltebb üdülőövezete Indonéziának.
Indonézia kb. 17.000 szigete közül csak 6.000 lakott, a közlekedés azonban még most, a 21 század elején is nehézkes közöttük. Hatalmas nagy beruházásokra van még mindig szükség, szinte minden területen. Jelentős a nyersanyagtartaléka, kitermelés folyik kőolajból, földgázból, rézből és természetesen aranybányászat is szerepet játszik az Indonéz W alakzat kialakulásában. Főbb kereskedelmi, gazdasági partnerei Indonéziának: Japán, Malajzia, Szingapúr, Ausztrália, Kína és természetesen az USA.

Indonézia a világ negyedik legnagyobb kávétermesztője, közel 1,3 millió hektáron folyik a kávécserjék gondozása és szüretelése. Mind a két ismertebb kávéfajtát termelik, a gyengébb és finomabb Arabica kávét, és a fanyarabb, de magasabb koffeintartalmú Robustát is. Vissza az Indonéz W alakzat tulajdonosához, az iShares MSCI Indonéz ETF 106 Indonéz céget tart az alapban. Erős az ETF alapban a pénzügyi 35,16%-os túlsúly, a Top 10 cég között négy pénzügyi vállalat található 26,17%-os összsúllyal.
Azonban egy tartós fogyasztási vállalat a Astra International 10,44%-kal vezeti az Indonéz w alakzat kialakulásának az eseménysorozatát. Astra egy meghatározó cég Indonéziában, több ágazatban is jelen van értem itt a pénzügyeket, autókat, nehézipart bányászatot, mezőgazdaságot, logisztikát és az információ technológiát. Ez mind közel 190 ezer alkalmazottal valósítja meg. A szektorális eloszlás kissé túlsúlyos, azonban a Top 10 cég között hat szektor is képviselteti magát. Ez is azt bizonyítja, hogy ez a Top 10 cég a 106-ból közel 59%-ban súlyozza az ETF alapot. Ami annyit jelent, hogy van egy jó pár “baromira” nagy és meghatározó vezető vállalat az országban és sok közepes és kicsi.

 

Szektorok %-os súly az
EIDO -Indonézia
ETF Alapban
Top 10 cég Ticker és Szektor Cég %-os súly az
EIDO -Indonézia
ETF Alapban
1-Pénzügy 35,16
1.Astra International ASII, Tartós Fogyasztás 10,44
2-Tartós Fogyasztás 16,38
2.Bank Central Asia BBCA, Pénzügy 10,22
3-Alapvető Fogyasztás 12,87
3.Telekomunikasi Indonesia TLKM, Telekommunikáció 8,01
4-Telekommunikáció 9,44
4.Bank Rakyat Indonesia BBRI, Pénzügy 6,96
5-Ipar 6,82
5.Bank Mandiri Persero BMRI, Pénzügy 6,37
6-Alapanyagok 6,76
6.Perusahaan Gas Negara PGAS, Közműszolgáltató 4,63
7-Energia 4,84 7.Unilever Indonesia UNVR, Alapvető Fogyasztás 3,69
8-Közműszolgáltatók 4,63
8.Semen Indonesia Persero SMGR, Alapanyagok 3,10
9-Egészségügy 2,76
9.Bank Negara Indonesia BBNI, Pénzügy 2,62
10- Információ Technológia 0,30
10.Kalbe Farma KLBF, Egészségügy 2,43
 …más  0,06 Top 10 Cég összsúlya 50,03

 

 

Indonéz W alakzat nagyon szépen mutatja az estleges nagyon pozitív jövőképet. Most is jelenleg kitörés előtt áll az árfolyam 25,08 $-nál. Felette rés és az első meghatározó ellenállás. Ami megerősítheti az Indonéz W alakzat kialakulását és befejezetté teheti. Amennyiben a piros ferde ellenállás áttörésre kerül, akkor jöhet a 28,15 $-os nyakvonal, szintén erősebb piros vonallal. Ami egyben a letörési szint is volt augusztusban.
Amennyiben most sikerül a kitörés, akkor a 28,15 $-os ellenállás, nyakvonal és letörési szint is egyben, cirka +11%-ra van. Ha minden teljesül és sikerülnek a kitörések akkor a célár 31 $-ra tehető, ami a mostani árfolyamtól számolva közel 24%-os emelkedést mutat Bali-ra. Így alakulhat ki az Indonéz W alakzat. Természetesen ez mind ciklikusan, tehát ellentétes mozgások kialakulhatnak, főleg a meghatározó szinteknél, melyek vízszintes vonallal vannak jelölve.
Indonéz W alakzat

 

További javasolt oldalak
Tőzsdei ETF Alapok GDXAranybányászati Részvények EWJ -Japán
Alapok Eszközei FXI -Kína Top 25 EWT -Tajvan
Nyersanyagok EWS -Szingapúr EMM -Fejlődő Piacok
EWM -Malajzia JO -Kávé NIB -Kakaó
EZA -Dél-Afrika SPY -S&P 500 EWW -Mexikó


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

100 európai disszidens

Megosztás, most...100 európai disszidens     100 európai disszidens részvényindex 85 Amerikában jegyzett európai részvényt tart. 100 európai disszidens európai részvény kitörés előtt áll. BNY Mellon Europe ADR referenciaindex fele-fele arányban súlyozza az indexet növekedés […]

Translation »