Indonéz W alakzat

Megosztás, most...

Indonéz W alakzat

 


 

IndonéziaIndonéz W alakzat, biztató jeleket mutat. Megvesszük az Indonéz w alakzat által kínált lehetőséget és mehetünk Bali-ra pihenni! Indonézia független, demokratikus állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa Jakarta. Indonézia a  világ negyedik legnépesebb országa, egyben a legnépesebb muszlim-többségű ország is. Bali az egyik legkedveltebb üdülőövezete Indonéziának.
Indonézia kb. 17.000 szigete közül csak 6.000 lakott, a közlekedés azonban még most, a 21 század elején is nehézkes közöttük. Hatalmas nagy beruházásokra van még mindig szükség, szinte minden területen. Jelentős a nyersanyagtartaléka, kitermelés folyik kőolajból, földgázból, rézből és természetesen aranybányászat is szerepet játszik az Indonéz W alakzat kialakulásában. Főbb kereskedelmi, gazdasági partnerei Indonéziának: Japán, Malajzia, Szingapúr, Ausztrália, Kína és természetesen az USA.

Indonézia a világ negyedik legnagyobb kávétermesztője, közel 1,3 millió hektáron folyik a kávécserjék gondozása és szüretelése. Mind a két ismertebb kávéfajtát termelik, a gyengébb és finomabb Arabica kávét, és a fanyarabb, de magasabb koffeintartalmú Robustát is. Vissza az Indonéz W alakzat tulajdonosához, az iShares MSCI Indonéz ETF 106 Indonéz céget tart az alapban. Erős az ETF alapban a pénzügyi 35,16%-os túlsúly, a Top 10 cég között négy pénzügyi vállalat található 26,17%-os összsúllyal.
Azonban egy tartós fogyasztási vállalat a Astra International 10,44%-kal vezeti az Indonéz w alakzat kialakulásának az eseménysorozatát. Astra egy meghatározó cég Indonéziában, több ágazatban is jelen van értem itt a pénzügyeket, autókat, nehézipart bányászatot, mezőgazdaságot, logisztikát és az információ technológiát. Ez mind közel 190 ezer alkalmazottal valósítja meg. A szektorális eloszlás kissé túlsúlyos, azonban a Top 10 cég között hat szektor is képviselteti magát. Ez is azt bizonyítja, hogy ez a Top 10 cég a 106-ból közel 59%-ban súlyozza az ETF alapot. Ami annyit jelent, hogy van egy jó pár “baromira” nagy és meghatározó vezető vállalat az országban és sok közepes és kicsi.

 

Szektorok %-os súly az
EIDO -Indonézia
ETF Alapban
Top 10 cég Ticker és Szektor Cég %-os súly az
EIDO -Indonézia
ETF Alapban
1-Pénzügy 35,16
1.Astra International ASII, Tartós Fogyasztás 10,44
2-Tartós Fogyasztás 16,38
2.Bank Central Asia BBCA, Pénzügy 10,22
3-Alapvető Fogyasztás 12,87
3.Telekomunikasi Indonesia TLKM, Telekommunikáció 8,01
4-Telekommunikáció 9,44
4.Bank Rakyat Indonesia BBRI, Pénzügy 6,96
5-Ipar 6,82
5.Bank Mandiri Persero BMRI, Pénzügy 6,37
6-Alapanyagok 6,76
6.Perusahaan Gas Negara PGAS, Közműszolgáltató 4,63
7-Energia 4,84 7.Unilever Indonesia UNVR, Alapvető Fogyasztás 3,69
8-Közműszolgáltatók 4,63
8.Semen Indonesia Persero SMGR, Alapanyagok 3,10
9-Egészségügy 2,76
9.Bank Negara Indonesia BBNI, Pénzügy 2,62
10- Információ Technológia 0,30
10.Kalbe Farma KLBF, Egészségügy 2,43
 …más  0,06 Top 10 Cég összsúlya 50,03

 

 

Indonéz W alakzat nagyon szépen mutatja az estleges nagyon pozitív jövőképet. Most is jelenleg kitörés előtt áll az árfolyam 25,08 $-nál. Felette rés és az első meghatározó ellenállás. Ami megerősítheti az Indonéz W alakzat kialakulását és befejezetté teheti. Amennyiben a piros ferde ellenállás áttörésre kerül, akkor jöhet a 28,15 $-os nyakvonal, szintén erősebb piros vonallal. Ami egyben a letörési szint is volt augusztusban.
Amennyiben most sikerül a kitörés, akkor a 28,15 $-os ellenállás, nyakvonal és letörési szint is egyben, cirka +11%-ra van. Ha minden teljesül és sikerülnek a kitörések akkor a célár 31 $-ra tehető, ami a mostani árfolyamtól számolva közel 24%-os emelkedést mutat Bali-ra. Így alakulhat ki az Indonéz W alakzat. Természetesen ez mind ciklikusan, tehát ellentétes mozgások kialakulhatnak, főleg a meghatározó szinteknél, melyek vízszintes vonallal vannak jelölve.
Indonéz W alakzat

 

További javasolt oldalak
Tőzsdei ETF Alapok GDXAranybányászati Részvények EWJ -Japán
Alapok Eszközei FXI -Kína Top 25 EWT -Tajvan
Nyersanyagok EWS -Szingapúr EMM -Fejlődő Piacok
EWM -Malajzia JO -Kávé NIB -Kakaó
EZA -Dél-Afrika SPY -S&P 500 EWW -Mexikó


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply