Fékre Lépett a Szállítmányozás

Megosztás, most...

Fékre Lépett a SzállítmányozásFékre Lépett a Szállítmányozás.
Fékre Lépett a Szállítmányozás ETF alapjának árfolyam. Szépen alakultak az események, de a piaci nyomás megállásra kényszerítette a IYT-iShares USA Szállítmányozási ETF alapjának árfolyamát.
Itt rögtön az elején le kell szögeznem, hogy elég sok ETF alapot nézek és vizsgálok és azt tudom leírni, hogy a beszakadás után, ez az egyik legjobb pozitív korrekciót bemutató ETF alap. Azaz, érdemes figyelned az amerikai szállítmányozási cégek teljesítményét, mert az előbb említett mondat, igen erős szektorra utal.
Még úgy is, hogy egyenlőre a 145 $-os ellenállásnál fékre lépet a szállítmányozás átlagát mérő ETF alap. Végül is, ha jól gondolkodunk, akkor hát persze, egyre nagyobb biznisz a szállítmányozás, az online váráslásoknak is köszönhetően. Ebben az ETF alapban 20 amerikai szállítmányozással foglalkozó céget találsz. Ide értve a logisztikai, vasúti-, kamion-, légi és tengeri szállítmányozási cégeket.
Természetesen a Top 5 cég között igen ismert nevekkel találkozhatsz. ezek a következők: FedEx, UPS, Kansas City, Union Pacific és a Ryder System. Ők öten közel 40%-ban súlyozzák az ETF alap teljesítményét. Na de akkor nézzük is, hogy mire is számíthatunk.
Most, hogy a 145 $-os ellenállásról lefordult az alap, az azt is jelenti, hogy eme szint áttörésével anno, további emelkedések érkezhetnek az ETF alapba. Tehát ha most egyenlőre lefele is mutat az árfolyam, de ha lesz benne annyi erő és tartás, akkor vételre javasolt ez az ETF alap.
Ha rosszabbra fordulnak az események, akkor döntő lehet a 142 $-os támasz alatti rés. Itt is szintén azt lehet leírni, hogy a vízszintes támaszok szintjeinél érdemes figyelni a beszállásra. Természetesen túlzott eladó nyomás esetén, érdemes türelmesen várni a megfelelő támaszt és vétel. 

iyt-ishares usa szállítmányozási etf 2015.09.14. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply