ETFs vagy Befektetési Alap

ETFmustang
Megosztás, most...

ETFs vagy Befektetési AlapETFs vagy Befektetési Alap.
ETFs vagy Befektetési Alap ezt a kérdést, nagyon sok esetben feltették és teszik fel nekem. Valahol nézőpont kérdése is, mivel kinek mi a fontos és mit és hogyan szeretne befektetni.
De, először is mind a két pénzügyi terméket le kell vetkőztetünk ahhoz, hogy igazán meglássuk azt amit látnunk kell, mielőtt döntést hozol. Ami biztos mind a két termék esetében az az, hogy a tőzsdén lévő pénzügyi termékekből vannak felépítve, összerakva.
Ja igen van még egy plusz termék, mely szorosan ide kapcsolódik és ez nem más mint a biztosítási eszközalapok. -Rendben?

Tőzsdén kereskedett alapok-ETFs: ami egyszerűen azt jelenti, hogy hasonlatos a befektetési alapokhoz, csupán annyiban különbözik, hogy napra pontosan, átláthatóan lehet tudni, hogy milyen részvények vannak benne, így rugalmasabb, átláthatóbb és költséghatékonyabb. Ellenben a befektetési alapok esetében cirka 1 hónapos csúszással lehet azt tudni, hogy a befektetési alapkezelő milyen részvényekből és milyen súllyal dolgozik, hogy jobb eredményt érjen el a referenciaindexnél, amire a befektetési alapot összerakta. 
Talán úgy is fogalmazhatók, így lehet, hogy jobban ki tudom magam fejezni: van egy gyári autó, amit bárki aki bemegy a szalonba meg tud venni. Vannak a tuningolok-alapkezelők, akik a gyári autó teljesítményét túl akarják szárnyalni. 
ETFs vs. Befektetési AlapokA másik, nagyon fontos különbség, hogy az ETF alapokkal ugyanúgy lehet kerekedni a tőzsdén mint egy részvénnyel, sőt még egyes ETF alapokat meg is lehet short-olni, az el lehet adni. Ellenben a befektetési alapokat, nap végi záróár szerint csupán meg lehet venni, annak a reményében, hogy emelkedni fog…itt nagyon kell figyelni a vételi és a eladási különbözetre is.
Itt jönnek be a biztosítási eszközalapok, mert több ilyen biztosítási Unit-Linked Eszközalap, ETF alapokból vagy befektetési alapokból van származtatva, azaz ezekből van feltöltve és ez igen plusz költségekkel is járhat, sőt hosszabb időbe telik a vétel és az eladás. Ezért is lehet keserű szájízed, ha te is rendelkezel Unit-Linked befektetési jegyekhez kötött biztosítási szerződésekkel. Sőt itt azért még vannak több tényezők, amik miatt más eredményeket látsz a összesítőben, mint amire számítottál. …itt olvashatsz bővebben a Unit-Linked szerződésekről.

Remélem érthetően le tudtam írni, azokat a minimális és nagyon fontos különbségeket, amik megkülönböztetik ezen 3 termék befektetési jelenlétét. Tehát ETFs vagy Befektetési Alap? -Javaslom, kérdezd vagy kérdezze meg, csupán egy email-be kerül.


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Erőtlennek Tűnik a NASDAQ 100

Megosztás, most...Erőtlennek Tűnik a NASDAQ 100.Erőtlennek Tűnik a NASDAQ 100 QQQ-PowerShares ETF alap árfolyamának alakulása. Amilyen pozitívan indult a kereskedés Európában, úgy az amerikai nyitás után igen csak kipukkant a vételi oldal és csak vánszorgás van.Lehet, […]

Translation »