Wall Street 7 Éve

Megosztás, most...

Wall Street 7 Éve, igen nagy változásokat hozott. Voltak ilyen-olyan bejelentések, hírek, elnökválasztások és a FED nagy játéka. Azt a heti SPY-S&P 500 Indexre épülő grafikon remekül vissza is ad, hogy az elmúlt 7 évben voltak és kevésbé kedvelt szektorok. Remekül láthatód, hogy a XLF, XLP a pénzügyi és az alapvető fogyasztási  szektorok, szinte együtt mozogtak a vezető SPY indexel.
De az alapanyagokkal kapcsolatos szektorok igen csúnyán alulteljesítővé váltak. Pontosan ez úgy néz ki, hogy az XLB, XLE és a  XLU ETF alapok igen lemaradtak, de ezen csoportból is feltűnő az energetikai szektor alulteljesítése, ami utólag nem is meglepő a gyatra és bizonytalan olajos árfolyamok alakulásának. (de ki tudhatta ezt előre, hiszen ha tudom, hogy olajra lépek, akkor el is csúszhatók) Na de lépjünk tovább, a kellemesebb szektorok felé.
Ami nem más, mint az XLY, XLV és az XLK szektorok. Ebből is teljesen kiemelkedik a tartós fogyasztási szektor, mely teljesen a piac fölé nőtt. A technológiai és az egészségügyi szektor leginkább a  kormányzati bejelentések, avagy pletykák mozgatják. Összességében  a heti 7 éves összegzés remekül mutatja, hogy mi az igazi trend az USA-ban és ezáltal az egész világon. Mely igen erősen befolyással van a biztosítási eszközalapokra is! 

Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply