Dominál a Piros Kínában

Megosztás, most...

Dominál a Piros Kínában

 

Dominál a Piros KínábanDominál a piros Kínában. Egyre jobban közeledik a meghatározó színt felé az FXI -iShares FTSE Kína Top 25 ETF alap árfolyama. Így egyre intenzívebb jelei vannak annak, hogy egyre erősebben dominál a piros Kínában, a nemzeti zászló színén kívül is. Egyre inkább tudomásul veszik a kínaiak, hogy lassul a növekedési ütem, és nyitni, illetve módosítani kell a gazdasági filózófájukon.
Xi Jinping kínai elnök szerint szükség van arra, hogy az ország gazdasága alkalmazkodni tudjon az “új”, lassabb gazdasági növekedéshez. A múlt héten elhangzottak szerint Kína enyhíteni fogja a külföldi beruházásokra kiszabott szabályokat és meg fogja növelni a tőkebeáramlás kapcsán meghatározott kvótáját. Ezek a szavak erős jelzések arra, hogy intenzíven dominál a piros Kínában, árfolyam tekintetében is.
Az FXI ETF alaban a legjelentősebb kínai érdekeltségű vállalatok találhatók, ezek közül is  a Top 5 a következő. China Construction Bank, China Mobile, Tencent, Industrial and Commercial Bank és a Bank of China. Jól látható az intenzív pénzügyi jelenlét, és ez az ami mostanság nagyon sok kérdőjelet okoz a Kínai gazdaságban. Mivel a folyamatos és giga beruházásokat finanszírozó hiteleket törleszteni kell, és ez csak úgy valósulhat meg ha van várárlói oldal. Tehát érthető is az elnök szavai, friss tőkére van szükség Kínának.
A heti grafikonon is szépen látható, hogy milyen mértékben dominál a piros Kínában. 31,85 $-os támasz lehet az a szint ami döntő lehet a továbbiakra nézve. Mert ha így folytatódik hetente a csökkenés, akkor ezen szint hamarosan érintve lehet, ami cirka 7-9%-os további csökkenést jelenthet. Amennyiben ez a szint anno letörik, akkor nagyon csúnya csökkenések is érkezhetnek a jövőben, és így tartósan dominál a piros Kínában.

 
FXI -iShares FTSE Kína Top 25

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply