Amerikai Ritmus

Megosztás, most...

Amerikai RitmusAmerikai Ritmus.
Amerikai Ritmus mozgatja a piacokat. Itt most az legmeghatározóbb, de a legnagyobb ETF alapról esik néhány szó. Mégpedig a SPY-SPDR S&P 500 Index ETF alap az ami igazán mozgatja a piacokat.
Így talán egyáltalán nem is túlzás, az amerikai ritmus cím. Ha te tőzsdézel, akkor pontosan tudod, hogy ez az index a csúcsok csúcsa, ha nem most már tudod. Eme ETF alapban Amerika 500 legmeghatározóbb cégeit találod, melyek a szektoroknak is mutatja az amerikai ritmus.
Na a sok zagyvaság után itt a Top 5 cég, melyek némileg előnyben vannak a többi céggel szemben, de csupán %-os súlyozásuk miatt. Az Apple vezeti ezt az 500 céget, majd követi a Microsoft, Exxon Mobil, Johnson & Johnson és a Wells Fargo. Brutális cégek ezek, szektorálisan talán nem is meglepő hogy az IT vezet, majd a pénzügyi és az egészségügyi szektor következik. Így alakul ki az amire az egész világ figyel, tehát az amerikai ritmus. Napi szinten jól láthatód, hogy szép és erőteljes pozitív korrekció követte a nagy beszakadást.
Azért Ázsiában még elég szépen mozog a léc, de a többi kontinensen szépen gyűltek a pluszok. Ma némi bizonytalanság alakult ki Európában és úgy tűnik eddig, hogy az S&P 500 index is szépen küzd a letörési ellenállással.
Amennyiben nem tud a SPY ezen szint fölé kerülni, akkor szépen ez az Index is lefordulhat és tovább húzhatja lefele az európai indexeket is. Mert ha ez a forgatókönyv zárul este, akkor növekszik a valószínűsége annak, hogy itt a korrekció teteje. Ami azt jelenti, hogy fel kell készülni a lefordulással járó újabb csökkenésekre, amit Ázsia még fokozhat is hétfő éjjel. 

SPY.US 2015.08.28. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply