Alternatív energia hajtja a GEX alapot

Megosztás, most...

Jó az alternatív energiahajtás
a GEX ETF alapban

 


 

Alternatív energiaAlternatív energia hajtja a GEX ETF alapot. 30 alternatív energiában érdekelt cég tart az GEX ETF alap. Market Vectors érdekes és izgalma ETF alapja. Mostanság sok szó esik a Tesla Motors vállalat részvényeiről. Ebben az ETF alapban van a legnagyobb %-os súllyal a Tesla.
Volt hogy a Tesla részvényeivel volt túlsúlyos, most azonban már a Cree villamossági cég vezeti az ETF alap súlyozását. Ez egy globális alternatív energiával foglalkozó alap, és az Ardour Global Indexet AGIXLT másolja illetve követi. Természetesen ebben az alapban is az amerikai cégek dominálnak közel 55%-ban.
Azonban a országok súlyozásában vannak érdekes meglepetések, például az, hogy Németország csupán 0,5%-kal van jelen az ETF alapban. Erősebb súlyt kapott a Fülöp-szigetek, Dánia vagy éppen Írország. Holott ezen országok más alapokban szinte labdába se rúghatnak, itt azért némi beleoszlásuk van a teljesítményben. Illetve nagyon jól szemlélteti az alternatív energia felé hajló fejlesztéseket, beruházásokat. Szektorálisan az ipari és az IT cégek dominálnak közel 65%-ban, érdekesség, hogy az energiaszektor csupán 1,2%-ban van jelen az ETF alapban.
Ha Ön hajlik az alternatív energia felhasználása felé, akkor ezt az ETF alapot is nyugodtan figyelőre rakhatja, ha a jövőben befektetési szándékai lesznek. Lejjebb ki is lesz fejtve, hogy miért a jövőben lehet érdekes ez az ETF alap. Különben a 30 alternatív vállat Top 10 cége közel 64%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét. adatok -Market Vectors 2013.10.03.

 

Országok %-os súly az
GEX -Alternatív Energia
Alapban
Top 10 cég Cég %-os súly az
GEX -Alternatív Energia
Alapban
1USA 54,7
1.Cree 11,57
2-Írország 9,2
2.TESLA MOTORS 9,81
3-Kína 5,9
3.Eaton Corp 9,48
4-Dánia 5,7
4.Vestas Wind Systems 7,79
5-Olaszország 4,9
5.China Longyuan Power 4,50
6-Anglia 4,2
6.GCL-Poly Energy 4,46
7-Spanyolország 3,7 7.Enel Green Power 4,44
8-Brazília 3,4
8.First Solar 4,29
9-Japán 3,3
9.EnerSys 3,97
10-Kanada 1,9
10.Cosan 3,68
11-Fülöp-Szigetek  1,8 Top 10 Cég összsúlya 63,99
12-Ausztria 0,9
13-Németország 0,5

 

 

GEX heti grafikonján jól látható, hogy az árfolyam elérte az 55 $-os letörési szintet. További emelkedésre csak ennek az ellenállásnak az áttörésével valósulhat meg. Tehát, ha nem lesz áttörés, akkor jöhet egy korrekciós szakasz, aminek az esélye meg is van. A Tesla Motors is egy nagyon jó jelzés erre a korrekciós szakaszra.
A zöld vízszintes illetve ferde támaszok jelzik az esetleges korrekció mélységének szintjeit. Mivel 47,7 $-os szint lehet egy erősebb támasz az árfolyamnak. Amennyiben ez a szint tart, akkor emelkedhet tovább az alternatív energia ETF alap. Ha letörik akkor még a zöld ferde támasz foghatja meg az árfolyamot.
A zöld vízszintes vonalak szépen szemléltetik a fontosabb szinteket az árfolyamban. Mivel, hogy ez egy heti grafikon,erősebb jelek mutatnak egy esetleges korrekcióra. Amennyiben ez így történne, akkor ez az ETF alap egy jó vételi lehetőséget mutat a jövőben az alternatív energia ETF alapban. különben 1 év alatt szinte megduplázta az árfolyamát a GEX ETF alap. Most ha elindul a korrekció, akkor akár 10-15%-os csökkenés is lehet benne. Azonban a korrekció után vételre érdemessé válik az ETF alap.

GEX -Alternatív Energia

 

További Javasolt Oldalak
Tőzsdei ETF Alapok IBB -NASDAQ Biotechnológia IEV -Európa 350 Részvény
Alapok Eszközei QQQ -NASDAQ 100 EWO -Ausztria
Nyersanyagok DIA -DJIA 30 EMM -Fejlődő Piacok
EWC -Kanada PIO -Nemzetközi Vízgazdálkodás XOM Exxon Mobil
EZA -Dél-Afrika SPY -S&P 500 EWW -Mexikó


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply