Végveszélyek Háborúja

Megosztás, most...

Végveszélyek Háborúja kezd kibontakozni az amerikai piacokon, ami egy igen masszív korrekciót, csökkenést is elődédizhet.
Ezt jól példázza a SPY-SPDR S&P USA 500 ETF alap havi grafikonjának alakulása. Tegnap tette közzé a Fed a szokásos gazdasági felmérését, a Bézs könyvet. Ez alapján a 12 körzetből 10-ben tovább folytatódott a stabil gazdasági fellendülés.
A két kilógó körzet Dallas és St. Louis volt. Dallas profitált a kőolajár emelkedésből, míg St. Louis-ban gyenge fellendülést mértek. Az összes körzetben aggódnak a vámok miatt, amely sok államban növeli a beszerzési költségeket. Általános a beszerzési árak nyomása, ami összébb nyomja a jövedelmek marzsait.
Ráadásul a körzetek felében kamionsofőr hiány alakult ki. Mindeközben a lakossági fogyasztás minden körzetben tovább bővül, míg a munkaerőpiac továbbra is feszes. Ezek a megállapítások alátámasztják azokat a hangokat, akik félnek a gazdaság túlfűtöttségétől, illetve attól, hogy az S&P500 vállalatok rekord szinten levő vállalati marzsai csökkenésnek indulnak, és ezért a gazdasági ciklus tetején lehetünk.forrás-erste
A havi SPY ETF alap némi emelkedést mutat, de látványos csökkenés kezdődhet el bármely pillanatban… Mi úgy érzékeljük, hogy egy igen erőteljes csökkenésre lehet felkészülni, ami nagyon fájdalmas is lehet. Ja igen pozitív beállítottság van nálunk, csak ez a realitás!
Ami nem más, csak egy igen erőteljes visszarendeződés, mint amit anno mondott és írt a Kostolany, “hogy a kutya össze-vissza futkos, de mindig visszatér a gazdájához”….!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply