USA Kiskereskedelmi Libegésben

Megosztás, most...

USA Kiskereskedelmi Libegésben, és ez érvényes  a havi XRT ETF alap árfolyamának alkulására is.
Na de a libegés annak szól, hogy felemás amerikai adatok jöttek nyilvánosságra, ugyanis a kiskereskedelmi forgalom 0,2%-kal esett vissza februárban hó/hó alapon szemben a várt hasonló mértékű bővüléssel. Igaz a januári adatot a korábbi 0,2%-os emelkedésről 0,7%-ra felfelé korrigálták, ez pedig nagyjából kompenzálja a mostani negatív meglepetést.
A GDP számításához is használt tisztított adat szintén 0,2%-os visszaesést mutatott a várt 0,3%-os bővüléssel szemben. A januári adatot azonban itt is felfelé korrigálták 1,7%-os bővülésre a korábbi 1,1%-ról. Így hozzávetőlegesen elmondhatjuk, hogy a vártnál gyengébb adatot kompenzálta a múlt havi adat pozitív korrekciója, így összességében nem is annyira borús az kép.
Az utóbbi, a GDP számításához használt adat ezzel együtt is 2,9%-os növekedést mutatott év/év alapon, ami továbbra is stabil relatíve kedvező növekedési ütem. forrás-erste A múlt havi XRT-SPDR S&P Kiskereskedelmi ETF alap gyertyája, már nem túl biztató, mert ez előszele lehet egy estleges korrekciónak.
Na de annyira ne is repüljünk előre, egyenlőre némi emelkedés is benne lehet az árfolyamban, főleg ha a hírek és  bejelentések is támogatják.
De havi szinten figyelve az eseményeket, itt csökkenésbe fordulhat át a grafikon árfolyamának alkulása. Így mi továbbra is a 40 dollár környéki árfolyamokat célozzuk meg, ami cirka 8-10%-os csökkenést hozhat az XRT ETF alap árfolyamába.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply