Túlárazott Félvezetői Szektor

Megosztás, most...

Túlárazott Félvezetői Szektor, mely egyenlőre nem tud újabb csúcsokra menni.
A havi SOXX-iShares PHLX Félvezetői ETF alap remekül mutatja. Ezt még alá is támasztotta a Morgan Stanley elemzője is, miszerint a német Infineon profitwarningja a héten jól példázza a félvezető szektor jelenlegi állapotát, ami alatt azt értik, hogy még korai lenne az idei második féléves komoly fundamentális fordulatra számítani.
Ez alapján szerintük a részvényárfolyamok emelkedése a szektorban az idei évben túlzó volt. forrás-erste A havi grafikon igen árulkodó, néha igen is érdemes ilyen távlatokba nézni az eseményeket. Mely azt meséli számunkra, hogy elbizonytalanodtak ebben a hónapban a befektetők, és így kirajzolódott egy bizonytalanságot jelző gyertya. De azt még érdemes ide leírnunk, hogy a vezető SPY-S&P 500 ETF alap lendületét követték a befektetők.
Ami hozhatja magával a korrekciós szakaszt is, megerősítve azzal, hogy nem sikerült újabb csúcsokat elérni a félvezetők átlagát mérő index árfolyamának. Így érdemes kicsit óvatosabban bánni a félvezetőket gyártó cégek részvényeinek vételével.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply