USA-Kína Egyezkedés

Megosztás, most...

USA-Kína Egyezkedés, mert igen is szükség van rá, mert már lassan kezd egy “Mónika Show-hoz” hasonlítani, ami véresen komoly.
Na de, az ügyhöz közel álló források szerint újrakezdheti a kereskedelmi tárgyalásokat egymással a két nagyhatalom, USA és Kína. Az egyeztetések aktívan folynak a színfalak mögött, a források szerint a héten egy magas-rangú amerikai értekezletre is sor kerülhet az üggyel kapcsolatban.
Ennek egyébként már ideje is lenne, mivel akár már szerdán újabb 16 milliárd dollárnyi kínai importra kivetett addicionális vám léphet életbe az USA-ban. forrás-erste A het FXI ETF alap grafikonjának alkulása szépen mutatja a folyamatokat. Mivel egy igen meghatározó csökkenő háromszögből tört le.
Ami arra add következtetni, hogy további csökkenések érkezhet a FXI Kínai Top cégek árfolyamában, de egyenlőre egy igen intenzív visszatesztelés van folyamatban. De technikai oldalról szemlélve, ez kérész életű lehet  a vízszintes piros ellenállás elérésével!
…és így további csökkenések érkezhetnek az ázsiai Top cégek árfolyamának átlagába.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

2 thoughts on “USA-Kína Egyezkedés

  1. Figyelmeztette Kína az USA-t, hogy hagyjon fel a zsarolással, miután tegnap a Trump adminisztráció felől olyan hírek szivárogtak ki, miszerint a korábbi 10%-kal szemben, akár 25%-os importvámmal sújtanák a jelenleg még nem tisztázott, újabb 200 milliárd dollárnyi kínai importra kivetendő vám mértékét. Kína továbbra is hangsúlyozza, hogy a szemet szemért elvet fogja követni.

  2. Kína már készül is az amerikai vámok elleni esetleges válaszlépésre, miután a pénzügyminisztérium 60 milliárd dollár értékű amerikai importcikk listáját tette közzé, amire 5 és 25%-os addicionális vámot vethet ki az ország. 5% lenne például repülőgépek és számítógépek esetében, 10% például ruhák esetében, 20% többek között vegyszerek vagy papírtermékek esetén, 25% pedig főként mezőgazdasági cikkek esetén.

Leave a Reply