Túlígért Világpiac

Megosztás, most...

Túlígért Világpiac kezd felébredni a “Csipkerózsika álmából”, mivel szépen elindulnak az eladások és az erősebb csökkenések. A heti ACWI-iShares MSCI Világindex ETF alap remekül szemlélteti, hogy mennyire túlhúzott a piac és szépen elindulnak a hozamrealizálási ciklusok.
Természetesen ez köszönhető egy politikai bizonytalanság kialakulásának is. Mivel Trump elnök támogatása drasztikusan esik, a tervezett változások pedig a republikánus honatyák többségének sem tetszik. Így nem csak Trump hanem az egész részvénypiac némileg falba ütközött. Technikai oldalról szemlélve ezt az indexet, melyben 1322 fejlett és fejlődő országok cégei vannak, igen megérett egy egészségesebb korrekcióra. Jelen pillanatban is például az amerikai indexek 2% feletti mínuszokat mutatnak. Ez igen is jelzés, mert durván 1 héten belül ez a második intenzívebb szakadás a piacokon.
Azért is fontos ez az index, mert a legtöbb biztosítási (Unit-Linked) eszközalapnak ez a referenciaindexe. Dominánsan ilyenkor érdemes váltani, majd erősebb csökkenő piacok mellett szépen bevásárolni. Mivel a folyamatos díjas befektetési biztosítások hozamgörbéjét így lehet a legnyereségesebben kiaknázni. Na de vissza az ACWI ETF alaphoz, érdemes nagy figyelmet szentelni a támaszoknak és a meghatározó szinteknek, mert azon szinteknél dőlhet el a további csökkenés avagy emelkedés.  Egyenlőre erősebb a valószínűsége egy erősebb korrekciónak, csökkenésnek!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply