Túlfűtött a Biotechnológia

Megosztás, most...

Túlfűtött a Biotechnológia

 

Túlfűtött a BiotechnológiaTúlfűtött a Biotechnológia részvényeinek túlnyomó része. Ezt jól példázza a pénteki zárás is az IBB -iShares NASDAQ USA Biotechnológiai ETF alapban. A túlfűtött biotechnológia ETF alap, közel 4,7%-os csökkenést produkált.
Ami elindíthat 1 nagyobb hozamrealizálási ciklust a piacokon. Az IBB NASDAQ Biotechnológiai ETF alapban 122 amerikai, 78%-ban biotechnológia és 22%-ban gyógyszeripari vállalat részvénye található. A top 10 vállalat több mint 56%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét. Ebből is a top 5 enyhén kiemelkedik, ezek a következők: Biogen 7,93%, Amgen 7,8%, Giled Sciences 6,98%, Regeneron 6,86% és a Celegene 6,46%-ban.
Szinte parabolikus emelkedésnek is mondható, ami a heti grafikonon nagyon jól látszik. Ami 95%-ban azt a tényt vetíti elénk, hogy szépen elkezdődik a parabola csökkenő szárának a kialakulása. Ami folyamatos csökkenéseket idézhet elő a biotechnológiai ETF alapban.
Tehát, ha nem tud újabb csúcsokra törni az ETF, akkor megerősödhet a csökkenő ciklus. Aminek a szintjeit jól mutatják a vízszintes vonalak. nagyobb megtorpanás a múltban az emelkedés folyamán a 225 és a 212 $-os árfolyamtartományok területén alakult ki. Itt lehet némi vigasz, vagy letörésük esetén gyorsító hazásként is funkcionálhat. Amennyiben ténylegesen így alakulnak az események és valóban a túlfűtött biotechnológia hozamrealizálási ciklusba kezdett, akkor alaphangon 20-25%-os csökkenés következhet egyenlőre. Azaz ismét 200 $ környéki árfolyamok is lehetségesek.

 

IBB -iShares NASDAQ USA Biotechnológia

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply