Afrikai Kitörési Lehetőség

Megosztás, most...

Afrikai Kitörési Lehetőség

 

Afrikai Kitörési LehetőségAfrikai kitörési lehetőség kapujában az AFK -Market Vectors Africa ETF alapja. Jó piaci hangulat esetén Afrikai kitörési lehetőség alakulhat ki a 32 $-os ellenállás áttörése estén. Az AFK 108 Afrikában tevékenykedő vállalatnak a teljesítményét méri.
Azaz 36 %-ban Offshore cégek is jelen vannak az ETF alapban, mely megoszlása a következő: Anglia 13,3%, Luxemburg 4,2%, Franciaország 4,0% és Kanada 3,4%-kal van jelen az AFK Afrika ETF alapban.
Ezen országok jelenléte mellet Egyiptom 22,5%, Dél-Afrika 18,8%, Nigéria 14,7% és Marokkó 6,0%-ban van jelen többek között. Szektorális eloszlás nagyon sokat mond a térségről, azaz pénzügy 39,7%, energia 18,9%, alapanyagok 15,9 és a telekommunikáció 12,2% az ami dominál az Afrikai ETF alapban.
Top 5 vállalat a következő: Commercial International Bank Egypt 8,6%, Acergy 4,15%, Orascom Telecom 4,13%, Quaranty Trust Bank 3,94% és a Talaat Moustafa 3,20%-kal vezetik az ETF alap súlyozását. Heti grafikonon jól lehet látni, hogy Afrika szépen tartja magát, bár csupán a nagy korrekció közel felét tudta csupán ledolgozni, ellenben a fejlett piacokkal. Így ez a 32 $-os szint meghatározó lett az AFK -Afrika ETF alap árfolyamának alakulása szempontjából.
Jól látható, hogy ha az afrikai piac ezen szint áttörése esetén nagyobb 12-14%-os emelkedési lehetőség előtt áll. Ami a ferde piros vonalak nagyszerűen mutatnak, az estleges 32 $-os kitörés után a 33,2 $-os szintről lehetséges 1 visszatesztelés, és ha ez megtörténik akkor irány a 2010 év végi csúcs árfolyamtartománya. Azonban ha egyenlőre nem lesz erő az Afrikai ETF alapban akkor a 30,4 $-os és a ferde zöld támasz letörésével csökkenés alakulhat ki. Ami előnyös beszállási lehetőségeket biztosítanak számunkra.

 

AFK -Market Vectors Afrika ETF heti, weekly

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply