Japán Piros Jelzései

Megosztás, most...

Japán Piros JelzéseiJapán Piros Jelzései, technikai szinten biztosan. Az EWJ-iShares MSCI Japán ETF alap heti grafikonja szépen mutatja, hogy a ferde piros ellenállásról lefordult az árfolyam. De a hétvége folyamán azért a Japán jen életében is jöttek némi könnyítő, gyengítő szavak, melyek pozitívan kell hogy hassanak a részvénypiacukra is.
Azaz a dollár felfele, a japán jent pedig lefele beszélik a illetékes döntéshozók. Egyenlőre annyi a helyzetképp a lefordulás után, hogy a támaszon csücsül az árfolyam, amennyiben ezen szint alá csökkenne az árfolyam, akkor számíthatunk némi korrekcióra.
De ha ténylegesen megérkezik a FED kamatemelési döntése, és a Japánok is tovább szeretnék gyengíteni a jent, akkor újabb emelkedések érkezhetnek az EWJ ETF alap árfolyamába. Erről az ETF alapról annyit, hogy 20 éve múltra tekint vissza, és jelenleg a nettó eszközértéke közel 13,9 milliárd dollár. Ami annyit tesz, hogy 319 nagy és közepes japán cég teljesítménye formálja az árfolyamot. Ja igen és nem tévesztendő össze a NIKKEI 225 indexel. Ebből a Top 5 cég a következő: Toyota Motor, Mitsubishi UFJ, Softbank, KDDI és a Honda Motor. Annyit még, hogy a Toyota némi túlsúllyal szerepel.
Szektorálisa  a tartós fogyasztási, ipari és a pénzügyi cégek dominálnak közel 60%-ban. Furcsa lehet, hogy az IT cégek csupán 10%-kal képviselik magukat az EWJ ETF Alapban. Na oké, akkor érdemes figyelni az eseményeket, mert a piaci hangulat mellett döntő lehet az usdjpy megítélése is.


ewj-ishares msci japán 2016.08.29. heti

Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply