Trumpos Piaci Beszakítás

Megosztás, most...

Trumpos Piaci Beszakítás végigsöpört a piacokon. A havi SPY-SPDR S&P 500 ETF alap grafikonja is szépen mutatja a nagymértékű fordulatot. Mégpedig azért, mert nem hoztak áttörést a pénteki tárgyalások az USA és Kína viszonyában. Bár a felek megállapodtak abban, hogy továbbra is folytatják a tárgyalásokat, de a következő találkozónak egyelőre még nincs hivatalos időpontja.
Ráadásul Trump úgy fogalmazott, hogy számára nem fontos a gyors megállapodás, hiszen az amerikai gazdaság a megemelt vámok okozta plusz bevételből is képes profitálni. Ráadásul Trump utasítást adott Robert Lighthizer amerikai kereskedelmi főtárgyalónak, hogy a maradék kínai exportra is készítsék elő a vámok megemelését. Ez további közel 300 milliárd dollárnyi kínai exportot érintene. Így már a 1,5 százalékpontot is elérhetné a kínai GDP-re gyakorolt negatív hatás, amit igen nehéz lesz a kínai kormánynak ellensúlyoznia. A kiújult kereskedelmi konfliktus ellenére június végén a G20 találkozón Trump és Xi Jinping személyesen is találkozni fog.forrás-erste Idő kérdése, és igen nagy lehet a baj a részvénypiacokon.
Ez a folyamatos bizonytalanság fel fogja őrölni a befektetőket és menekülőre fogják fogni a befektetéseket, azaz eladási hullám is elindulhat. A heti SPY ETF alap árfolyama szépen lefordult, megerősítve a dupla csúcsot és a divergáló (ellentétes mozgás) indikátor jelzését.
Mert ha ez az árfolyamcsökkenés stabilizálódik, akkor régen nem látott csökkenés indulhat el és igen mélyen van a dupla csúcs nyakvonala. Arra nyugodt szível spekulálhatsz, hogy további csökkenések érkezhetnek az elkövetkező napokban, hetekben!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply