Tartós Fogyasztási Brummogás

Megosztás, most...

Tartós Fogyasztási Brummogás

 

Tartós fogyasztási brummogásTartós fogyasztási brummogás a láthatáron az RXI -iShares Globális tartós Fogyasztási ETF alapban is. Tartós fogyasztási brummogás jeleit az váltja ki, hogy hiányoznak az utóbbi hónapok évek pénznyomtatási, élénkítési impulzusok a piacokról.
Ezáltal csökkenek a vételi oldalon elhelyezkedő befektetők, és ez elcsalogathatja a macit. Továbbá az orosz-ukrán helyzet sem támogatja a vételi kedvet. Így tartós fogyasztási brummogás érkezhet meg az 56%-ban amerikai túlsúlyos globális S&P 1200 Tartós fogyasztási indexét másoló és követő RXI ETF alapban. Az index teljesítményét 19 ország 172 tartós fogyasztási vállalat adja. Ezek közül a Top 5 vállalat a következő: Toyota 4,58%, Amazon.com 3,74%, Walt Disney 3,66%, Compast 3,66% és a Home Depot 3,18%. Szektorálisan és iparág területén az autógyári 25,72%, kiskereskedelmi 24,92 és a Média 22,28% vállalatai, több mint 72%-ban dominálnak az ETF alapban. Amerikai vállalatok mellett még szerepet kapnak a japán 13,31%, angol 7,00%, német 6,45% és a francia 4,91% vállalatok is.
A tartós fogyasztási brummogás leginkább a 79,2$-os támasz letörésével érkezhet meg. Ezen szint letörésével tartósabb csökkenő szakasz kezdődhet a tartós fogyasztási ETF alapban. További emelkedésre, a 84,2 $-os ellenállás és csúcs áttörési esetén számíthatunk a jövőben. Tehát a tartós fogyasztási brummogás egyre hangosabb is lehet az elkövetkező hetekben, mely menekülésre késztetheti  a több hónapja uralkodó túlhízott bikát.

 

RXI -iShares S&P Globális 1200 tartós Fogyasztási ETF Heti, Weekly

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply