Spekulatív JuróDollár ETF

Megosztás, most...

Spekulatív JuróDollár ETF alap benyomását kelti a hírek, így érdemes közelebbről megnézni technikailag is az FXE-PowerShares CurrencyShares EUR/USD ETF alap árfolyamának alkulását.
Így szól a hír: Az ügyhöz közel álló források szerint a jövő heti kamatdöntő ülésen kulcsfontosságú megbeszélést tarthatnak az Európai Központi Bank tagjai arról, hogy miként alakuljon az eszközvásárlási program sorsa a jövőben. Ez a források szerint akár egy konkrét bejelentésben is manifesztálódhat. Egy másik forrás szerint Draghi a mostani ülést követő sajtótájékoztatót fogja arra használni, hogy előkészítse a júliusi döntést a program kivezetéséről.
A hírekre láthatóan megnőtt a vételi érdeklődés az euró iránt, elképzelhető, hogy ezek a spekulációk további felértékelődési nyomás alá fogják helyezni az európai fizetőeszközt a közeljövőben. Mindezt az olasz belpolitikai helyzet ellenére. A kamatdöntő ülés jövő héten, június 14-én lesz. forrás-erste
A havi FXE ETF alap árfolyamának alkulása, egy igen durva USD erősödést mutat előre, melynek mostanság zajlik a juró erősödésének visszatesztelése. Tehát technikai oldalról szemlélve, és hosszabb távra gondolkodva, egy közel 20%-os USD dollár erősödésre készülhetsz fel, az elkövetkező hónapokban.
Igen félelmetes ezt kiírni, mert ez igen károsan fog hatni a forintunkra is, mivel ehhez hasonló gyengülésre készülhetsz fel. Így minden oldalról érdemes lehet a dollárral spekulálni a piacokon, legyen szó bármilyen usd párról!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

2 thoughts on “Spekulatív JuróDollár ETF

  1. Nagyjából a vártnak megfelelően, összesen 222 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az elmúlt héten, ami továbbra is egy relatíve feszes munkaerőpiacról tesz tanúbizonyságot.

  2. Ma magyar idő szerint 8 órakor lát napvilágot a Fed közleménye a kétnapos kamatdöntő ülésről, ami mellett friss gazdasági, illetve kamatpályára vonatkozó előrejelzéseiket is publikálják a jegybankárok. Ezt Jerome Powell, Fed elnök sajtótájékoztatója követi.

Leave a Reply