Meghatározó G7 Érvek

Megosztás, most...

Meghatározó G7 Érvek, emelhetik meg avagy tolhatják a mélybe a világ részvénypiacait.
Az ACWI-iShares MSCI VilágIndex ETF alap szépen mutatja a heti kitörési lehetőséget és szintet.  Na de, holnap kezdődik Kanadában az éves rendes elnöki G7 találkozó. Az idei évben a legfontosabb téma a kereskedelmi háború lesz.
Ebben a vitában az USA nem meglepő módon teljesen egyedül maradt. Már az előzetes egyeztetéseken szembehelyezkedett vele az összes szövetségese, így érdekes lesz, hogy milyen megoldást találnak a jelenlegi vitára, s merre mennek tovább. Az USA kereskedelmi hiánya különben 7 havi mélypontra csökkent áprilisban, de Kínával szemben (akivel egyezség felé haladnak, hiszen több engedményt adtak egymásnak, elsősorban a kínaiak) a hiány tovább növekedett, miközben pl. Mexikóval szemben jelentősen, majd 30 százalékkal csökkent a deficit. A G7 találkozó legfontosabb üzenete várhatóan az lesz, hogy fokozódik vagy enyhül a kialakulóban levő kereskedelmi háború.
Ha az utóbbi valósul meg, akkor fellélegezhetünk, s akár további komolyabb részvényárfolyam emelkedések jöhetnek. Ellenkező esetben egy elmérgesedő viszony esetén komolyabb negatív hatás is lehet a piacokon. forrás-erste A heti ACWI ETF alap szép mutatja, hogy technikai oldalról szemlélve a világpiacot, kitörés felé tart…. és hosszú csend! Mert a mostani G7 csúcson igen sok minden eldőlhet, avagy nem. De ha csak szigorúan technikai oldalról nézzük a grafikont, akkor egy igen intenzív kitörés következhet, mely igen sok részvényt az egekbe vihet.
Tehát egy esetleges csökkenésnek kisebb a valószínűsége, maximum egy kóbor kijelentés vagy bejelentés teheti spekulatívvá a piacokat. Amennyiben távol áll tőled a csiki-csuki, akkor mostanság némileg pihentesd a kereskedéseidet, mert jöhetnek a hullámvasúthoz hasonló fel-le effektusok!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

1 thought on “Meghatározó G7 Érvek

  1. Trump kiemelte, hogy az USA-nak komoly kereskedelmi mérleg hiánya van a felekkel szemben, emellett Oroszország visszacsatolását szorgalmazza a találkozóhoz. Ezzel az elnök érkezése előtt újabb olajat öntött a tűzre, azt követően, hogy már korábban kijelentette, hogy idő előtt távozik észak-koreai útja miatt.

Leave a Reply