Ördögi Részvénypiacok

Megosztás, most...

Ördögi Részvénypiacok már 4. hete csökkenést mutatnak világszerte. De azért némi bizonytalanság és tartás jellemzi a piacokat, mivel egyik nap beszakadás, következő kereskedési napon pedig szinte kitépik a részvényeket.
A heti ACWI-iShares MSCI Világindex ETF alap árfolyamának alkulása igen erőteljesen lefele kacsingat, de az a félő, hogy elérkezik a pillanat, hogy igen intenzíven megindul lefele az árfolyam. Ebből kifolyólag is ez a bejegyzés technikai oldalról lesz és van megközelítve. Nagyon szépen látszik, hogy igen erőteljesen túlvettek a részvények világszerte, ami egy hirtelen villanással igen váratlanul beszakadhatnak és megindul az ördögi részvénypiac lefele.
Heti szinten is 3 érzékeny rés mutatkozik a grafikonon, ami igen fájdalmas lehet az a legutóbbi mélypont környékén található. Több éve figyeljük az ETF alapok réssel kapcsolatos mozzanatait, és igen negatív képet feltételeznek, mert  idő kérdése, és betöltésre kerülnek a rések. Az, hogy mi válthatja ki a jó ég tudja, de ez már túl-túlvett szituációk, mert azért ennyire nincsenek rendben a cég, mármint az árfolyamok emelkedéséhez viszonyítva.
De ennek is van egy igen pozitív vonzata, ha ez beteljesül, mármint a csökkenés…. Mégpedig arról van szó, hogy ha rendelkezel befektetési biztosításokkal, és azok folyamatos (havi, negyedéves, féléves, éves) díjfizetésűek, akkor igen nagy nyereségeket tudsz elérni… Ugye furcsa, de ez így van, hogy ha csökkenő piacok mellett vásárolsz befektetési jegyeket, akkor a felszorzásnál több jegyet tudsz felszorozni a jegyek értékével.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply