Német Választások Előtt

Megosztás, most...

Német Választások Előtt, és az Észak-koreai feszültségek folyamatában. Hír: Tegnap tartották a német parlamenti választásokat megelőző második televíziós vitát, melyen az 5 kisebb párt vett részt, miután a két fő jelölt vitáját már vasárnap megtartották.
A kisebb pártok a választás kimenetelébe nemigen szólhatnak majd bele, de szereplésük olyan szempontból mindenképpen érdekes lesz, hogy a választások után vagy ismét egy nagykoalíciót láthatunk a CDU/CSU és az SPD összeállásával, vagy a Merkel vezette CDU/CSU képes lesz valamelyik kisebb párttal is koalíciót alapítani.forrás-erste
A heti grafikonon a EWG-iShares MSCI Németország, és a EXS1-iShares DAX ETF alap egymásra gyakorolt helyzetét. A helyzetképp egy igen csúnya csökkenést mutat előre. Lehetne össze-vissza szépíteni a dolgokat, de itt egy erőteljes letörés van kialakulóban.
Igen tudom, és mélységesen tapasztaltam, hogy az elemzői -és privát média teljesen mást vetít, és kommunikál a nép felé, ezért is van egy plusz hatalmas bizonytalansági tényező, a geopolitikai fejlemények mellett.
Ez nagy valószínűséggel meg is fog valósulni, mely igen erőteljes hatást fog gyakorolni a biztosítási eszközalapokra is. Ami annyit jelent, hogy a folyamatos díjfizetésű szerződések esetében, az ilyen csökkenési lehetőség hozhat igazi nyereséget a szerződéseidbe. Mivel a biztosítási eszközalapokkal feltuningolt biztosítások, hozamszinten pont ellenkezőleg működnek.
Így az Európával kapcsolatos befektetések egyre érzékenyebbek lehetnek a választások előtt!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply