Nemesfémek Csillogása

Megosztás, most...

Nemesfémek CsillogásaNemesfémek Csillogása, vakító és csábít egyben. Remekül láthatód, hogy a DBP-PowerShares DB Nemesfémek ETF alap kitört egy igen hosszú csökkenő csatornából. Amit folyamatosan erősít a világban folyó bizonytalanság és befektetési kockázatok megnövekedésének szerepe is.
Ja igen, ha a tőzsdén szájára-vállára vesz a piac, most jelenleg vételi oldalról, akkor igen kellemes magasságokat is meg lehet tapasztalni.
Itt eben az ETF alapban 80%-ban arany és 20%-ban ezüst nemesfémbe fektethetsz be. A DBP ETF alap a Deutsche Bank London nemesfémindexét követi. Na oké, most azt láthatód a heti grafikonon, hogy igen erős és intenzív a vételi oldal. Annyi szükséget szeretnék írni azért, hogy még a kitörés után igazán nem volt visszatesztelés. De ez azt is jelentheti, hogy igen erős a vételi kedv és szándék.
Ha klasszikusan nézzük a kitörési magasságokat, akkor a 45 dollár környéki ellenállást lehet megjelölni. Azt, hogy mennyi idő alatt érheti el, az nagyban függ a világban uralkodó bizonytalanságtól és a vételi “hisztitől” is! Amennyiben szépen emelkedik, kisebb korrekciókkal a nemesfém ETF alap árfolyama, akkor a jelenlegi árfolyamtól számítva, közel 20%-os emelkedésre lehet számítani egyenlőre. De azért kisebb nagyobb korrekciók természetesen és egészségesen benne vannak az árfolyamban.
Ja igen ez még, igen szorosan ide tartózik, amennyiben ténylegesen így alakul az emelkedés, az igen pozitívan fog hatni a nemesfémek bányászati cégeinek árfolyamának alakulására. Továbbá, a bányászati cégek általában, igen magas osztalékokat is fizetnek, amivel magas osztalékhozam is elérhető. 

dp-powershares 2016.03.08. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply