Lemaradásból Fordul Ázsia

Megosztás, most...

Lemaradásból Fordul ÁzsiaLemaradásból Fordul Ázsia, még a gyenge Japánok nélkül is. Ez a Heti AAXJ-iShares MSCI Ázsia, Japán nélküli ETF alap is remekül mutatja, hogy valami “köhögés” van Ázsiában. Pontosabban, ebben az ETF alapban 626 fejlett és fejlődő ázsiai céget találsz, kivéve a japán cégeket.
Így a Top 5 ázsiai cég névsora: Samsung, Taiwan Semiconductor, Tencent, AIA és a China Mobile. Ebből is kitűnik, hogy Kína némi túlsúllyal szerepel, de kicsit lemaradva jelen vannak a Dél-korai, taiwani és a indiai cégek is.
Szektorálisan a pénzügy és az IT cégek dominálnak ebből a régióból. Na ennyi elég is a felsorolásból! Heti szinten remekül láthatod, hogy igen erőteljesen lemaradóban van az ázsiai régió cégeinek árfolyamának átlagát mérő AAXJ ETF alap.
Eme lemaradásból fordult korrekcióba, ami a legutóbbi minimumokat hozhatja el ismét.
Miért is?
-Hát leginkább azért, mert ami mesterségesen van “dotálva” támogatva, az hosszú távon nem fenntartható. Így egyre erőteljesebben jöhetnek elő a valóságos tények, amik az egész világot magukkal ránthatja. Egyre nyilvánosabb tény, hogy Kína belső piaca túl van hitelezve, és a növekedés drasztikusan csökken, ami egyre nehezebb finanszírozást sejtet. Ami igen intenzíven hathat a többi kisebb ázsiai ország gazdaságára is, majd az egész világgazdaságra.
Tehát összességében, szépen kezd helyrerázódni a valóságos gazdasági helyzetkép, ami igen fájdalmas is lehet. Így nem is lehet igazán annyira meglepő, ha igen erős csökkenéseket fogsz tapasztalni az elkövetkező hetekben, hónapokban. Eme csökkenést, remekül le tudod kereskedni a Colmex brókercégen keresztül. 

aaxj-azsia 2016.04.30. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply