Tovább az eszköztárra

Lefele Bányásznak az Aranybányászok

ETFmustang
Megosztás, most...

Lefele bányásznak az aranybányászokLefele Bányásznak az Aranybányászok.
Lefele Bányásznak az Aranybányászok, azaz a felfele araszolgatásnak, úgy tűnik, hogy vége. A GDX-Market Vectors Gold Miners ETF alapban 39 nagyobb aranybányászati vállalatot találsz.
Népszerű és többnyire ismert nevű cégekről van szó, a top 5 a következő: GG-Goldcorp, ABX-Barrick Gold, NEM-Newmont Mining, NCM-Newcrest Mining és a AEM-Agnico-Eagle. Ők öten közel 30%-ban súlyozzák a GDX ETF alap teljesítményét. Azt talán le sem kell írnom, hogy erőteljesen befolyásolja a cégek árfolyamát az arany árfolyama. De azért is lehetnek érdekesek a bányászati cégek, mert jónak mondható osztalékokat képesek fizetni, a forrásbevonások miatt.
Tehát lefele bányásznak az aranybányászok, amit jól láthatsz a napi grafikonon is. 20,2$ alatt jöhet egy nagyobb korrekciós szakasz, mivel ez a szint egy igen erős támasznak számít. Egyáltalán nem kizárt, hogy a legutóbbi mélypontok közelébe is süllyedhet az árfolyam, azaz 18 $ környéki árfolyamokra gondolok. Ha a vízszintes és a ferde zöld támasz megtartja az árfolyamot, akkor természetesen vétel! Azonban ez a formáció erősebb jelzést mutat lefele, tehát mostanság lefele bányásznak az aranybányászok.
GDX-Aranybányászati ETF alap 2015.05. napi

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Hozzászólás

Next Post

Belassult a NET

Megosztás, most...Belassult a NET.Belassult a NET, azaz csökkenést mutat az FDN-First Trust DJ Internet ETF alap. Már nem ért el újabb csúcsokat és a bollinger szalagon belül belassult a net. Főleg, hogy így alakult az […]
Translation »