Latinos Csökkenés

Megosztás, most...

Latinos Csökkenés

 

Latinos Csökkenés Latin-AmerikaLatinos csökkenés az ILF -iShares S&P Latin-Amerika 40 ETF alapban. A latinos csökkenés már 2011 óta tart, mostanság ez közel 40%-os csökkenést jelt a Latin-amerikai Top 40 ETF alapban. Semmi biztatót nem lehet leírni a közel 55%-os brazil részvényekkel túlsúlyos ILF ETF alapról.
Folyamatos hírek a feltörekvő piaci pénzkivonásokról cikkeznek, erre még a vezető fejlett országok indexei is lefordultak, mely további eladásokat generált. Az a bizonyos “szegény embert még az ág is húzza”! 3 ország részvényei dominálnak több mint 90%-ban az ILF ETF alapban: Brazília 53,55%, Mexikó 28,06% és Chile 10,64. Szektorálisan 5 szektor emelkedik ki az ETF alapból, ebből is a pénzügy 25,23%-ban. További szektorok: Tartós fogyasztás 18,86%, Alapanyagok 15,66%, Telekommunikáció 12,10% és az Energia 10,23% így együttesen az 5 szektor több mint 82%-ban van jelen a Latin-amerikai Top 40 ETF alapban.
A Top 40 vállalat közül a Top 10 Közel 60%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét. Ebből enyhén kiemelkedik az America Movil mexikói telekommunikációs vállalat a maga 11,75%-os kitettségével. Ismertebb cégek  a Top 10-ből: ITAU UniIBanco, Petroleo Brasileiro, VALE, Fomento és a CEMEX többek között. Ezen vállalatok erősebben súlyozzák a latinos csökkenés további folytatását. Mert ez a csökkenés igen is nagy valószínűséggel tovább fog folytatódni. Ehhez csak a holnapi FED negatívabb bejelentése kell. Így is a piaci hangulat eléggé negatív ahhoz, hogy 1 kevésbé negatívabb bejelentés is tovább fokozza a latinos csökkenés ciklusát.
32,27 $-os támasznál lehet némi pihenő, ha  a támasz meg tudja tartani a latinos csökkenés erejét. Emelkedésre csupán a 35 $-os ellenállás áttörésével számíthatunk, igen is lehetnek emelkedési ciklusok. A latinos csökkenés mélysége, nem kizárt a 2008-as minimumok, ami cirka 33%-os további csökkenést mutathatnak a 2014-es évre. Tehát ha még nem tette meg akkor érdemes a fiókból elővenni a befektetési biztosításait, mivel a Unit-Linked Latin-amerikai eszközalapok is érintve vannak.

 

ILF -iShares S&P Latin-Amerika Top 40 ETF

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply